A rendőrök kiterítették a lapjaikat: ennyi ittas sofőrt kaptak el húsvétkor

2024. április 02. 20:10

Nem meglepő, hogy ebben az időszakban évről évre ellenőrzik a közlekedőket.

2024. április 02. 20:10

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

 

Húsvétkor a több mint ezer ellenőrzött járművezetőből 327-en vezettek ittasan – számolt be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden a police.hu-n.

Közölték ugyanakkor: ebben az időszakban évről évre ellenőrzik a közlekedőket, az ittas vezetés számadatai pedig javuló tendenciát mutatnak.

Az ittasan vezetők közül 186 ellen büntetőeljárás, 141 járművezető esetében pedig közigazgatási eljárás indult

– tudatta a rendőrség. Hozzátették: az ittas járművezetés a vezető baleseti okok között szerepel, ezért a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak azok kiszűrésére, akik alkoholtól befolyásolt állapotban vezetnek autót, ülnek biciklire vagy motorra.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2024. április 03. 12:38
30% felett? Aztakurva. :-)
komor
2024. április 03. 09:56
Ez a több, mint ezer, szerintem alá van becsülve. Csak Húsvét második napján, a Városligetben szondáztak szerintem százszámra. Az M3-ra felvezető úton lezárták a forgalmat és mindkét irányba szondáztak. Én vagy 10-20 mérést láttam, könnyen lezavarhattak, vagy száz mérést. Amíg sorra kerültem egy pozitív teszt sem volt...
coyote-0
2024. április 03. 08:26
"több mint ezer ellenőrzött járművezetőből 327-en vezettek ittasan" A több, mint ezer az mennyi pontosan? Mert a szöveg azt sugallja így, hogy ~33% az ittas vezetés, de azt kizártnak gondolom.
Akitlosz
2024. április 03. 00:34
Orrba-szájba kellene a rendőrségnek szondáztatnia meg drogtesztelnie, ameddig nem szorítják a pozitív eseteket 5%, de inkább 3% alá. A többség csak akkor fogja betartani a szabályokat, ha a lebukás veszélye és a büntetés is magas. Ahhoz pedig ez a kis húsvéti mulatság kevés. Eleve miért indul el az autó, ha a vezetője részeg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!