Újbudai pedofilügy – az óvoda igazgatójának felmentését kérik a szülők

2024. március 04. 15:23

Emellett kérik az érintett gyermekek szakszerű pszichológiai vizsgálatát.

2024. március 04. 15:23

A múlt héten kirobbant újbudai pedofilügy miatt levelet írtak a Gazdagréti Szivárvány Óvodába járó gyermekek szülei László Imre polgármesternek és a XI. kerület baloldali többségű képviselő-testületének. 

A levelet a Magyar Nemzet szerkesztőségének is eljuttatták. Ebben a szülők bevezetésképpen rögzítették az eddig tudható információkat. Így például azt, hogy a rendőrség február 29-én nyomozást rendelt el az óvodában, mégpedig amiatt, mert egy feljelentés szerint 

egy 2018 óta ott dolgozó pedagógiai asszisztenssel kapcsolatban felmerült a szexuális kényszerítés alapos gyanúja. 

De megemlítették azt a sajtóban megjelent információt is, hogy a polgármester belső vizsgálatot rendelt el.

Több kérést is megfogalmaztak a kerületvezetésnek

Mint írták, „szülőként megdöbbenve, elkeseredve és megfelelő információk hiányában állunk az események előtt. 

Nem tudjuk elhinni, hogy a gyanúsított hatéves működése alatt ne lettek volna figyelmeztető jelek és jelzések,

 amiről a fenntartó szervet, a polgármester urat és a szülőket nem értesítették” – állt a levelében, amely több intézkedés elrendelésére kérte a kerület DK-s vezetőjét.

Ezek közül az első, hogy 

azonnal függesszék fel az óvodaigazgatót és helyettesét, egyúttal tiltsák meg munkahelyi bejárásukat. 

A szülők szerint ugyanis „másképp nem garantálható, hogy senki ne biztassa vagy kényszerítse az óvónőket, a dadusokat és a kisegítőket a tények eltussolására”. A szülők emellett a belső vizsgálatot nem tartják alkalmasnak arra, hogy tisztázza az eseményeket. 

Ezek mellett 

kérik az érintett gyermekek szakszerű pszichológiai vizsgálatát 

annak kiderítésére, hogy a kicsik mióta és milyen inzultusnak voltak kitéve. A szülők elvárják, hogy a zaklatásnak kitett gyermekeket megfelelő speciális ismeretekkel és gyakorlattal rendelkező gyermekpszichológus szakemberek vegyék gondozásba – sorolták.

A küldeményben arra is kitértek, hogy „tudomásunk van arról  hogy a gyanúba keveredett pedagógus-asszisztens közeli családtagja a XI. kerületi önkormányzat vezető beosztású munkatársa, aki – többek között – épp az óvodai területtel foglalkozik”. 

A szülők elvárják a tiszta vizsgálat lefolytatása érdekében a családtag haladéktalan, átmeneti felfüggesztését is – idézte a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

 

 

 

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. március 09. 01:07
Erröl egy szó sincs a mandin: Újpesten egymást érik a gyermekek által elszenvedett szexuális bűncselekmények https://pestisracok.hu/az-akta-egymast-erik-a-gyermekek-altal-elszenvedett-szexualis-buncselekmenyek-ujpesten/ Szó szerint egymást érik az utóbbi időben a pedofilbotrányok, gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények. A botrányok között valamiért az élen jár a főváros negyedik kerülete. Csak Újpesten rövidke másfél év alatt a harmadik ügy robbant ki a minap. És hogy mi történt? Kilenc hónappal azt követően indult csak vizsgálat, hogy egy tavaly nyári táborban egy helyi MSZP-s elvtársnő 17 éves lánya (felügyelő segítőként) az alhasát masszíroztatta egy 7 éves kisfiúval.
kissb56
2024. március 05. 11:20
Áll gyurcsány tátott szájjal a fos-cunamiban. Nyeli a böszme egyre csak nyeli, és lehet még rá se jött, hogy ez az ügy végképp eltörli a politikai porondról. Az egész pedofil-segítő gyurcsány szekta takarodjon az országgyűlésből!
evass816
2024. március 05. 10:46
"Kovács József 2024. március 04. 15:33 Az elkövető pedofil a facebook oldala szerint lelkes pride aktivista volt. Mondjuk ezen senki sem csodálkozik." De hiszen a homoszexuálisok nem pedofilok! Vagy mégis...? Imitt-amott akadna átfedés...??
hlaci83
2024. március 05. 00:43
A hvg és a 24.hu MÉLYEN KERÜL, bármilyen megnevezést, hogy ki is ez!!! Ócska, rohadt tetvek vagytok…. Gyerekvédelem, nálatok???? A kurva anyátok!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!