Új messiásvárás a baloldalon

2024. március 02. 06:02

Nyilván létezik korrupció és nepotizmus, és mindig vannak, akik kihasználják a lehetőségeiket a politikai vagy gazdasági hatalom közelében.

2024. március 02. 06:02
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Magyar Nemzet

„Mindenféle sejtések keringenek a NER-ről, amely egyszerű politikai-hatalomtechnikai gyakorlatból egyfajta misztikus, Franz Kafka-i kastéllyá avanzsált sokak szemében. És gyakoriak a kívülről, másoktól érkező sejtetések is. Puzsér például nagyjából minden második mondatában használja triggerszóként a NER-t a szektája hergelésére. Magyar Péter is ezeken a húrokon játszik. Nem tudja olyan vallási fanatizmussal hozni, mint Puzsér, de olyan profin és tudatosan sem, ahogy például Toroczkai László teszi. Magyar valószínűleg inkább véletlenül beletalált, jó időpontban. De a lényeg, hogy őt hallgatva is sokan érezhetik azt, hogy »lám, igazak a sejtéseim«! »Ugye-ugye, én tudtam, sőt mindenki tudta, és most ő, a bennfentes is megmondta!« Ezek egyértelmű heurékapillanatok, dopaminlökettel. A sejtettem – de most már tudom! érzése.

Félreértés ne essék, nyilván létezik korrupció és nepotizmus, és mindig vannak, akik kihasználják a lehetőségeiket a politikai vagy gazdasági hatalom közelében. Ahol azt mondják, hogy ilyen nincs, ott hazudnak. Elég, ha megnézzük, micsoda állami szintű korrupció zajlik az Egyesült Államokban az Ukrajnának juttatott, de valójában ott csak keresztülfuttatott, a kör végén az amerikai fegyvergyáraknál, élelmiszer- és gyógyszeripari cégeknél landoló pénzekkel. (Amelyek egy része ráadásul kriptotőzsdéken át a politikusokhoz, főleg a Demokrata párthoz vándorol, amint azt az FTX-botrány során láthattuk is.)

Még ha a fasorba’ se vagyunk ahhoz képest, ami Amerikában állami szinten zajlik, ettől még a politikának nálunk is vannak gazdasági haszonélvezői. Többek között maga Magyar Péter is!

Aki most pletykákat, féligazságokat pufogtat ügyesen, és ezzel fenntartja az érdeklődést, leginkább saját maga iránt. A héten már olvashattuk is: pártot készül alapítani. Van még kérdés?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Magyar Péter Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2024. március 03. 12:31
Nyilván létezik korrupció és nepotizmus, és mindig vannak, akik kihasználják a lehetőségeiket a politikai vagy gazdasági hatalom közelében. --- Nyilván erre épül a rendszer, nyilván a miniszterelnök közvetlen családja is súlyosan érintett.
states-2
2024. március 03. 02:52
Az új kommunista messiást úgy híják, hogy Gyurcsány. Hehe. Ez a komcsi messiás a garancia az 5. Orbán-kétharmadra.
2024. március 03. 01:47 Szerkesztve
blackorion93 Én értem, hogy Péter kiesett kosárból, mert kifelé beszél. De hogyan lett balos?! " Ahogyan a korábban operettnáci jobbik. zazriveczestől, jákobostól, gyöngyösistől. Kivel álltak össze? Hát az apró-klánnal. Ők lettek a gyurcsányok náci tagozata. És mára átnevezték magukat hogy ők a "konzervatívok":-P Talán még a weber-tusk féle EPP-be is bemennének... Muhaha
blackorion93
2024. március 03. 01:20 Szerkesztve
Én értem, hogy Péter kiesett kosárból, mert kifelé beszél. De hogyan lett balos?! Ilyenkor nem szakad szét a tudatotok? Leszögezte , hogy jobbos és a két "nagy interjúban" többször is a fidesz "védelmére" kelt. Persze mondott, olyanokat is, amiért ez a kétségbe esett izzadságszagú cikk is született, ha már magáról a második interjúról egy árva szót se esett. Ez önmagában is kurva szánalmas. Nem értem, ezekkel a cikkekkel kit akartok meggyőzni? Jól láthatóan van egy tömb, akik akkor is Orbánra fognak szavazni , ha szájukba szarik nap-mint nap. Őket nem kell meggyőzni. Mindenki más meg használja az eszét. Írjatok inkább Brüsszelről, vagy az lmbtqról... abban van bőven igazságotok, ha még undorító cinizmussal is tálaljátok, akkor is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!