Orbán Viktor újabb fontos tárgyaláson van túl

2024. március 02. 10:32

Ezúttal a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével találkozott Törökországban.

2024. március 02. 10:32

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen a magyar-kongói gazdasági kapcsolatok továbbfejlesztésének lehetőségeiről volt szó. Több magyar cégnek vannak már üzleti érdekeltségei az afrikai országban, de érdemes elősegíteni a további befektetéseket – hangzott el a találkozón.

Orbán Viktor kiemelte: a Hungary Helps program (HHP) keretében 

Magyarország 2018 óta 14 projekt részeként összesen 2,4 millió dollár támogatást nyújtott Kongónak,

 elsősorban egészségügyi, oktatási, szociális és élelmezési felhasználásra. Kongó a harmadik legtámogatottabb afrikai állam a HHP partnerországok körében – emlékeztetett Havasi Bertalan.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­ö­­­g­­­ö­­s­­­ ­­l­á­­­n­y­­o­k­ ­v­á­­­r­­n­­­a­­­k­­ ­­r­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
alexandrosz-2
2024. március 02. 19:43 Szerkesztve
A vétotlan köpcös gecit most legalább nem zavarták ki a teremből. Ez is siker manapsàg. Meg az is, ha valami nigger majomnak banánt igérhet. Persze a mi pénzünkből.
Lajoss
2024. március 02. 15:42
Ez tényleg komoly…😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Zjzj
2024. március 02. 15:35
Fantasztikus, gratulalunk, igazi nehezsulyu vezetovel targyalt dr miniszterelnok ur! A vilag 195 allamabol gazdasagi szempontbol a 190. …. De hat ugy is lehet mondani, hogy az elso otben van, hatulrol😃
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!