Nem bír magával Gyurcsányék vendége: megint letartóztatásokkal fenyegeti a jobboldalt

2024. március 08. 09:20

Az azóta megszűnt MDF volt frakcióvezetője mindenkit azonnal rács mögé dugna egy kormányváltás esetén.

2024. március 08. 09:20

Nyitókép: Herényi Károly és Gyurcsány Ferenc a Sukoró-per vádlottjainak börtönbevonulásakor. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

***

Megismételte pár nappal ezelőtt elmondott véleményt az MDF volt frakcióvezetője, Herényi Károly, aki a Gyurcsány-párt DK TV nevű szerdán csatornáján arról értekezett, hogy egy baloldali hatalomátvétel esetén letartóztatásokra, elszámoltatásra és kirúgásokra lenne szükség.

Herényi nem kímélné azokat a bírókat és ügyészeket sem, akik az ellenzéknek nem tetsző indítványokat készítettek, ítéleteket hoztak.

„Ha itt nem lesz olyan elszámoltatás, ami elmaradt 1990-ben, akkor ugyanott maradunk, ahol voltunk” – mondta a volt politikus, aki álláspontját most a Somogyi Hírlapnak is megerősítette

Ezt is ajánljuk a témában

Mint mondta „azért kell előzetesbe tenni embereket, hogy ne tudják eltüntetni a nyomaikat”, de ismét leszögezte, hogy „a tisztességes jogi eljárás a lényeg, hiszen a jogállamiság megkérdőjeleződött a mai Magyarországon”.  

A gyurcsányi mélységekbe süllyedő politikust egyébként az UD Zrt-ügy mellékszálaként, 2016-ban Dávid ibolyával, az MDF korábbi elnökével együtt 

társtettesként elkövetett kényszerítés miatt ítélték el jogerősen

A bíróság bizonyítottnak találta a vádat, miszerint Herényiék egy titokban rögzített hangfelvétel nyilvánosságra hozásával fenyegették meg a párt tisztújítása előtt 2008-ban Almássy Kornélt, hogy ne induljon az elnöki posztért. Feltehetően nem véletlen egyébként, hogy Herényi a DK-Tv- ben fogalmazta meg ezeket a gondolatokat, a párt elnöke Gyurcsány Ferenc ugyanis rendszeresen fenyegeti a bírókat, ügyészeket és a neki nem tetsző személyeket. Legutóbb Varju László másodfokú ítélete előtt tette ezt. 

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­­l­­á­­­n­y­o­­­k­ ­­v­á­­r­­­n­a­k­­ ­­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Akrabu17
2024. március 08. 20:39
azért megmutatkozik, hogy ezek a kivénhedt volt mdf-es buzik mennyire voltak jobboldaliak.
Dunhill67
2024. március 08. 18:26
nehogy véletlenül pofán vágják valahol ezt a köztörvényes bácsit...csak úgy jogállamiságilag
Chardonnay99
2024. március 08. 18:26
Régi vicc. -Mekkora párt az MDF? -Herényi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!