Megzsarolta ismerősét, az nem fizetett, ezért szétverte kalapáccsal a házát

2024. március 18. 14:21

A keletkezett kár megközelíti az egymillió forintot.

2024. március 18. 14:21

Nyitókép: ugyeszseg.hu

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves férfi ellen, aki pénzt követelt Kanadában élő ismerősétől, majd amikor nem kapott, egy fejszével szétverte annak diósjenői házát – olvasható az Ügyészség oldalán.

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztus 22-én egy üzenetküldő alkalmazásban azt követelte a tengeren túl élő régi haragosától, hogy azonnal küldjön neki ezer dollárt, mert ha nem, bemegy az itthoni házába és azt szétveri. 

A Kanadában élő nő nem volt hajlandó utalni, ezért a vádlott 2022. szeptember 5-én egy baltával betört annak lakatlan diósjenői házába, ott 

szétverte az árammérő órákat, a bejárati ajtót, beverte az ablakokat, és tönkre tette a hűtőszekrényt, a bútorokat és az elektronikai eszközöket

 – sorolták a közleményben.

Mivel a nő nem teljesítette a vádlott követelését, ezért a járási ügyészség a férfit zsarolás kísérletével, a ház szétverése miatt pedig rongálás vétségével vádolta meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, tettét beismerő vádlottal szemben 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, 

valamint a több százezer forintos bűnügyi költség megfizettetését és a sértettnek okozott közel 900 ezer forintos kár megtérítését is indítványozta. 

 A büntetőügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Az árammérő órák megrongálása miatt a nyomozó hatóság szabálysértési feljelentést is tett a vádlott ellen – derült ki a kommünikéből.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­­ö­g­­ö­s­­­ ­­l­á­­­n­y­­­o­k­­­ ­­­v­­­á­­­r­­­n­­­a­­­k­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Ad majorem Dei gloriam
2024. március 18. 16:44
Megjelöljük a C-t?
EX_Terminator
2024. március 18. 16:19
A biztosító fizet, a faszi kártérít meg egy ideig elücsörög.
backsplash
2024. március 18. 15:50
Tuti valami cickány volt ez is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!