Megvertek és megaláztak egy hajléktalant Pécsett – fegyház várhat rájuk

2024. március 05. 11:12

Az ítélet nem jogerős.

2024. március 05. 11:12

Vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik emberi méltóságában súlyosan megaláztak, megvertek és kiraboltak egy hajléktalant idén januárban.

A kiszolgáltatott embert a két férfi fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy meztelenül táncoljon, és ezt a mobiltelefonjukkal felvették.

A Baranya Vármegyei Főügyészség MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a két barát január 6-án délután éjszaka Pécsen italozott, másnap hajnalban figyeltek fel a belvárosban az alvó hajléktalan férfira.

A fiatalabb vádlott belekötött az alvó férfibe – kérdőre vonta, hogy miért fekszik az utcán és pénzt követelt tőle –, majd mindketten veréssel fenyegették és zsebei kipakolására szólították fel a hajléktalant.

A férfi nem akarta odaadni a kéregetésből összegyűlt háromezer forintját, azt mondta, nincs pénze, erre a vádlottak kiabálva, továbbra is veréssel fenyegetve felszólították, hogy vetkőzzön le.

Ezt is ajánljuk a témában

A fenyegetések hatására a hajléktalan valamennyi ruhadarabját levette, ezt a vádlottak mobiltelefonjukkal videóra vették, miközben kinevették őt, majd átkutatták a ruházatát, és elvettek tőle egy öngyújtót és a háromezer forintját.

A már meztelen, a hajnali fagyos hőmérsékletben fázó férfit felszólították arra, hogy táncoljon, különböző utasításokat adtak neki. Ezután a földön talált madáreleséget a tenyerükben a szájához tartották, abba belenyomták a fejét, és arra szólították fel, hogy a magokat a tenyerükből, majd a földről egye meg.

A vádlottak a méltóságában súlyosan megalázott sértettet bántalmazták, ököllel megütötték, megrúgták.

A Pécsi Járási Ügyészség a – jelenleg letartóztatásban lévő – két férfit bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással és könnyű testi sértéssel vádolja, velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó:Thomas Frey / DPA / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­l­á­­­n­y­­o­k­ ­v­­á­­­r­­­n­­a­­­k­­­ ­­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Nehidd El
2024. március 05. 12:15
Ugye "fiatalok" voltak?
muanyag-tojas-23
2024. március 05. 11:39
Rákérdezhetek?
BAJA
2024. március 05. 11:34
a sitten rájuk talál a szelerem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!