Megállapodás született, vége a sztrájknak az Operában

2024. március 24. 13:34

Az Opera a munkatársai számára 30 százalék alapbéremelést és cafeteriaemelést juttat.

2024. március 24. 13:34

Nyitókép: Facebook

A Magyar Állami Operaház vezetése és az intézmény dolgozóit képviselő szakszervezetek elnökei vasárnap 11 órakor megállapodtak a sztrájk felfüggesztésében - közölte a dalszínház vasárnap az MTI-vel. A vasárnapi Don Giovanni-előadás és Máté-passió hangverseny már zenekari és énekkari részvétellel valósul meg, és az Opera soron következő produkciói is az eredeti évadterv szerint szerepelnek a műsoron – hangsúlyozzák a közleményben.

Mint kiemelik, azokat, 

akik a bizonytalanságból adódóan nem indultak el korábban, az előadás közben is beengedik a Don Giovanni-produkcióra.

 A közlemény szerint az Opera munkatársai számára 

az idei év második felében két részletben összesen 30 százalék alapbéremelést biztosít, továbbá április és szeptember hónapban nettó 140-140 ezer forint cafeteriaemelést juttat.

 A felsorolt plusz jövedelmek beépülnek az eddigi járandóságokba.

Hozzáteszik, hogy a kollektív szerződés megfogalmazása az egyenként kitárgyalt, a tárakkal egyeztetett dokumentumok alapján még zajlik, és a felek elkötelezettek abban, hogy legkésőbb április 30-ig lezárják a kollektív szerződést és aláírják a sztrájkot végleg lezáró megállapodást. A közleményben köszönetet mondanak a nézők és a dolgozók kitartásáért és türelméért.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AndyP
2024. március 25. 00:23
Nem akarok belepofazni de a belpesti zsidrakok meg a dk nyanyaknak minek kell fenttartani egy operahazat. Tartsak fent ok.
orokkuruc-2
2024. március 24. 18:07
Szóba jött a múltkor a kézpénz fizetés lehetőségének alkotmányos védelme. Nagyon itt lenne az ideje!!
5m007h 0p3ra70r
2024. március 24. 17:39 Szerkesztve
nzoltan-818
2024. március 24. 16:47
És mi lesz most a felmondott/kirúgott művész urakkal? Így a "békülés" után nekik már nincs visszaút.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!