Leesett a vonatról és meghalt egy férfi Borsodban

2024. március 05. 21:49

A Hernád InterCity utolsó kocsijának hátsó ütközőjére feltehetően Halmaj állomáson kapaszkodott fel két ember.

2024. március 05. 21:49
null

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

***

Pótlóbuszok közlekednek a Halmaj és Forró-Encs között közötti vasútvonalon, miután a Budapestről Kassára tartó vonatról leesett és meghalt egy ember kedd este – tájékoztatta a vasúttársaság az MTI-t. A Mávinform közleménye szerint a Budapestről Kassára tartó Hernád InterCity utolsó kocsijának hátsó ütközőjére feltehetően Halmaj állomáson felkapaszkodott két ember. Egy szemtanú bejelentésére a vasúttársaság forgalomirányítása intézkedett a vonat azonnali megállításáról, a szerelvény Csobád és Ináncs között állt meg, de addigra az egyik ember a nagy sebességgel haladó vonatról leesett és a balesetben meghalt – írták. 

Az IC utasait Ináncstól pótlóbusz szállítja tovább – ismertették, hozzátéve: Halmaj és Forró-Encs között a helyszínelés befejezéséig – várhatóan késő estig járnak majd a pótlóbuszok. Jelezték továbbá, hogy a Keleti pályaudvarról 18:25-kor elindult, Miskolcról 20:31-kor Kassára induló Hernád InterCity körülbelül 50-60 perc késéssel közlekedik. 

A vasúttársaság ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a vasút veszélyes üzem, az utasok a járműveken és az állomásokon is kizárólag az utasforgalmi területeken tartózkodhatnak” 

– hangsúlyozták, kiemelve: a vonatok tetejére vagy más alkatrészeire felmászni életveszélyes és tilos.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. március 07. 10:03
Nem akartak lemaradni róla. Az élet többet ér, mint egy vonat lekésése.
Obsitos Technikus
2024. március 06. 08:02
Indiából jöttek, ezt szokták meg.
Ehetős Odó
2024. március 06. 06:53
Hülyeség ellen nincs orvosság.
iimre
2024. március 06. 02:09
Az ütközőre szóló jegy vajon mennyivel volt olcsóbb? ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!