Nem támogatta Juhász Péter polgármesterjelöltségét, ezért kizárták a Momentumból

2024. március 12. 22:51

Tomos Endre inkább Kovács Alex Gábort, helyi ellenzéki önkormányzati képviselőt támogatta.

2024. március 12. 22:51
Juhász Péter

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kizárták a Momentumból Tomos Endrét, a párt V. kerületi képviselőjelöltjét, külsős bizottsági szakértőt, miután nem a lilák polgármesterjelöltjét, Juhász Pétert, hanem Kovács Alex Gábort, helyi ellenzéki önkormányzati képviselőt támogatta – írja a Telex.

Ezt is ajánljuk a témában

Bár Tomos a hivatalos értesítést még nem kapta meg, értesítették telefonon a Momentum elnökségétől, hogy döntést hoztak az ellene indított kizárási eljárásban. A politikus elismerte, hogy tudja: 

a párt szabályzatába ütközött, amit csinált, és elfogadja a pártvezetés döntését.

A párt vezetésének küldött levelében Tomos leírta, a Momentum helyi elnökségéről már a Kerpel-Fronius Gábor indítása miatt kialakult helyzet miatt lemondott. Szerinte a Momentum Kerpel-Fronius visszaléptetése után végül egy olyan jelölt mögé állt be, aki „már egyszer volt polgármesterjelölt, és kikapott a kerületben”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Őt arról nem kérdezték, hogy mint helyi képviselőjelölt szeretne-e együtt dolgozni Juhász Péterrel. 

A Momentum eredetileg a jelenleg főpolgármester-helyettesként dolgozó Kerpel-Fronius Gábort akarta indítani, de őt visszaléptették, és beálltak Juhász Péter mögé. Juhász ellenzéken belüli kihívója Kovács Alex Gábor, aki a helyi ellenzéki frakciót vezeti, 2006 óta képviselő a kerületben.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2024. március 13. 19:24
Milyen demokratikus. Juhász Péter megadta már a tartozásait?
evpus
2024. március 13. 19:10
Ez az a füvező állat aki verte a feleségét? Ez a libsiknek kell, nem nekünk!
nempolitizalok-0
2024. március 13. 11:37
Büdöslibsiknél vihar a biliben.
gyaloggos
2024. március 13. 11:10
HÁT nyilván! LIBERÁLIS DEMOKRATIUSAN! MÉG csak nem is gondolhat mást, nem gondolkodhat másképp, CSAP úgy, a PÁRT vezetői!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!