Iránban kivégeztek egy Moszad-ügynököt

2024. március 03. 20:18

A kivégzett elítélt személyazonosságát nem tették közzé.

2024. március 03. 20:18
null

Iránban kivégezték az izraeli hírszerzés, a Moszad egyik ügynökét egy lőszergyár elleni támadás miatt – közölte vasárnap a Tasznim helyi hírügynökség.

További részleteket, egyebek között a kivégzett elítélt személyazonosságát nem tettek közzé. Tavaly január végén több kisebb repülőeszközzel támadást hajtottak végre az iráni védelmi tárca által üzemeltetett létesítmény ellen Iszfahán határában. Akkor az iráni vezetés Izraelt okolta a történtekért. A The Wall Street Journal című amerikai lap az ügyre rálátással bíró személyekre hivatkozva szintén arról számolt be, hogy Izrael áll a háttérben.

A kurd kisebbség négy tagját végezték ki az idén januárban a támadás miatt.

A Hengav nevű emberi jogi szervezet azzal vádolta az iráni hatóságokat, hogy nem biztosítottak tisztességes eljárást a vádlottaknak és azt állította, hogy beismerő vallomásukat kínzással kényszerítették ki. Bár nincsenek hivatalos statisztikák, a Hengav szerint tavaly 829 embert végeztek ki az Iszlám Köztársaságban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:06
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­n­­­y­­­o­­k­ ­­­v­­á­r­n­­a­­k­ ­r­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
Akitlosz
2024. március 05. 05:50
Példát vehetne Magyarország. Magyarország látványosan nem hajlandó kinyomozni azt a gyilkosságot, amit nyilván véletlenül akkor történt, amikor izraeli kémrepülőgépek repkedtek "rutinrepülésen" (sic!) Budapest felett 2010-ben.
Uztu
2024. március 04. 07:29
Minek ment oda?
kokrowatz-0
2024. március 04. 02:45
szíjjártó gratulált?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!