A középiskolai oktatás része lesz a KRESZ- és egészségügyi oktatás: itt a bejelentés, amely minden fiatalt érint!

2024. március 14. 14:42

Tuzson Bence igazságügyi miniszter azon dolgozik, hogy leszámoljanak a felesleges bürokráciával és segítsék az emberek mindennapi életét.

2024. március 14. 14:42

Fotó: MTI/Illyés Tibor

***

Fontos hírt osztott meg Tuzson Bence igazságügyi miniszter a közösségi oldalán, aki bejelentette, hogy ősztől az állam a középiskolai oktatás részévé teszi a jogosítványszerzés előfeltételének számító KRESZ- és az egészségügyi oktatást.

„2024 szeptember elsejével a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás.

Jó hír, hogy az állam már idén pilot jelleggel elindítja a gyakorlati oktatás ingyenes megszervezését is.

 A cél az, hogy a jövőben ezt teljes körűvé tegyük” – írta Tuzson Bence.

 

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. március 17. 16:31 Szerkesztve
Emlékszem, még Kósa az elején azt emlegette, hogy nem törvényeket kell hozni elsősorban az új Parlamentnek, hanem egy csomó hölyeséget kigyomlálni belőle. És én ezzel mélyen egyetértek, és különösen azzal, amikor a leírt, kodifikált szöveg úgy kerekedik ki, hogy tök ellentétes lesz a törvény eredeti szándékával. Pl. fizess az autópályáért. És szerintem, ha fizetett valaki, de elkalapálta a rendszámot, mert pl. nemrég cserélte a rendszámot-autót, és arra fizetett. Más autója meg nincs. A napnál világosabb, hogy nem sunnyogott. De sok ilyen van. Az eskü pl. Nem kell semmi rendelkezés, elég, ha az esküszövegben benne van, hogy a törvényt betartom. aztán ha a bíró meg elítél jogerősen, akkor nem tartotta be, huss kifelel a képviselőségből automatikusan.
Uztu
2024. március 15. 08:16
Bőrömet nem akarja még lenyúzni a kormány, hogy a már szociálisan alkalmatlan tanulók nyakáb még több nyűgöt varrjon. Kreszt maxbazután tanuljanak, miután megtanultak kommumikálni és ne bárgyú szemekkel nézzenek az emberre a telepátiában reménykedve
ZombikaFoskoma
2024. március 14. 21:48
Reggel még arról volt szó, hogy ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése. Nem lehet nagy rend ott a fejekben. Egyébként jó, hogy a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ.
Bell & Sebastian
2024. március 14. 19:09
És miért csak a középiskolában? Amikor minden alsós biciklizik, minden nyolcadikos libakergetőt kap ballagásra. Nem várom el, hogy a magyar oktatás feltalálja a meleg vizet. Csak a jót kell lekoppintani és a rosszat kizárni, nem pedig fordítva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!