A nap, amikor Magyar Péter előhúzta a saját feleségéről készített hangfelvételt, és amikor Varga Judit bántalmazással vádolta

2024. március 26. 16:23

Összeszedtük, mi történt még a nap folyamán, és azt is, mit érdemes tudni a hangfelvétel kapcsán.

2024. március 26. 16:23

Nyitókép: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Kedden délelőtt Magyar Péter nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amelyen Varga Judit hallható, és amelyet még házasságuk idején készített. Az alábbiakban összeszedtük, mi történt még a nap folyamán, mit érdemes tudni a hangfelvétel kapcsán.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar által közzétett hangfelvételből egy dolgot lehetett megtudni

Ahogy korábban megírtuk, 

a Magyar által kedd reggel közzétett hangfelvételből egy dolgot lehetett megtudni: valakik valamikor javasolták az ügyészségnek, hogy húzzanak ki valamit valamilyen ügyészségi iratokból, de az ügyészség független, ezért ahogy Magyar fogalmaz, „már nem tudták kiszedni az iratokból...”.

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: már a hétfői napon hosszan beszélt Magyar Péter a kedd délelőtt nyilvánosságra hozott hangfelvételről, elmondta, hogy a hangfelvételen Varga Judit szerepel, és az anyagot a saját lakásukban készítette 2023 januárjában. A korábbi igazságügyi miniszter exférje hosszú percekig magyarázta Gulyás Balázsnak, hogy miért készített hangfelvételt a saját feleségéről. 

Bár korábban végig azt állította, hogy a családját akarta megvédeni a felvétellel, hétfőn már arról beszélt, hogy „nyilván azt most már tudom, hogy a családomat védeni... a teljes családomat ezzel nem tudom” és itt áttért az országra: „hogy legalább az országomat megpróbálom – nem megvédeni, de – megmenteni egy maffia-szerűen működő kormánytól.”

Ezt is ajánljuk a témában

Varga Judit döbbenetes részletekkel jött elő

Varga Judit hamar reagált a Magyar által nyilvánosságra hozott hangfelvételre. Mint írta, „Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve. 

Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta. Egy ilyen ember nem méltó semmiféle bizalomra. 

Az az ember volt képes erre, akit 3 fiúgyermekkel ajándékoztam meg. Az az ember tette ezt velem, akinek szeretettel és reménykedéssel adtam számtalan esélyt az újrakezdésre a kapcsolati erőszak szörnyű évei során. Senkinek nem kívánom ezt az érzést.”

Ezt is ajánljuk a témában

A volt igazságügyi miniszter írásában azt is elmesélte, egy alkalommal Magyar hogyan ment hazza éjjel és hogyan bánt vele.

Őrjöngve jött be a hálószobába, felkapcsolta a villanyt és hallottam, ahogy erősen ittas hanghordozással, válogatott szidalmakkal ostoroz, hogy hogy képzelem, hogy lejáratom a barátai előtt, mert nem tudott telefonon elérni. Én azt a módszert alkalmaztam, amit a hosszú évek alatt kialakítottam, hogy ilyenkor jobb nem megszólalni, és úgy maradtam, ahogy voltam, neki háttal az oldalamon fekve az ágyban, várva, hogy válaszok hiányában majd lenyugszik. De nem hagyta abba. Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytamla tetején lévő könyveket és a hátamhoz vágta őket. A könyvek egy része átesett rajtam és mellettem a földön landolt. Jól emlékszem, mert másnap reggel én raktam rendet.

Aztán levette a nadrágját és az övvel együtt azt is hozzám vágta. Éreztem a csatot, ahogy a hátamat megüti” 

– írta Varga. A korábbi tárcavezető hozzátette: „Ennek a felvételnek is ez a kontextusa. Ő már készült. Nem a családja vagy a felesége megvédésére, hanem a kegyetlen zsarolására. Mert nem hagyhatta, hogy a számára mindent biztosító gazdatest levágja magáról az indáit. Provokált. A sajtóban megjelenő pletykákat felolvasta és mivel már napok óta terrorizált, azt mondtam, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljak. Egy ilyen helyzetben minden emberrel előfordulhat, hogy megfélemlített állapotban olyanokat mond, amiket nem gondol komolyan.”

Magyar Péter is reagált Varga Judit írására

Magyar Péter volt felesége írására reagálva mindent tagadott. Mint a Facebookra kiírt reakcióban fogalmazott: „A volt feleségem a hangfelvételen elhangzott, a jogállamot alapjaiban megrengető, állításairól elterelendő a figyelmet kirakta a Rogán Antal által előre megírt hazugsággyűjteményt az ügyészségi meghallgatásomra időzítve.

Az ebben leírtak természetesen nem igazak, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásnak minősülnek. Nem, Judit, te nem azért mondtad ezeket, mert ezt akartam volna hallani, hanem azért mert te is tudtad, hogy a maffiának dolgozol. Mint ahogy most is tudod és nem mersz velük szembemenni. Szerintem ne félj, az igazság felszabadít. Egy ország állna mögéd.”

A miniszter volt kabinetfőnöke is nyilatkozott Magyarról

A korábbi igazságügyi miniszter kapcsolati erőszakról szóló posztjával kapcsolatban Varga Judit volt kabinetfőnöke is megszólalt a Mandinernek. „Gyakorlatilag 

a mindennapjaink része volt, hogy azzal szembesültünk, Magyar Péter hogyan próbálja megalázni, az önbecsülésében tönkretenni a feleségét.

Mindig érezhető volt rajta egyfajta kisebbrendűségi érzés, sosem tudta feldolgozni, hogy nem belőle lett miniszter” – fogalmazott Farkas Vajk, aki korábban név nélkül nyilatkozott lapunknak, Magyar és Varga keddi posztjai után azonban nyilvánosan is felvállalta véleményét.

Magyar is nyilatkozott a korábbi kabinetfőnökről

A Mandiner Farkas nyilatkozatával kapcsolatban megkereste Magyar Pétert is, aki lapunknak válaszolva tagadta a volt kabinetfőnök állításait. Mint a Mandinernek írta: „Farkas Vajk a NER egyik kitartott kádere. Amit elmondott, abból természetesen egy szó sem igaz. Esetleg kérdezze meg, hogy milyen magánéleti dolgokkal tartják őt is sakkban.”

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péter a nap folyamán bejelentette, a Legfőbb Ügyészség épülete elé szervez tüntetést kedd estére.

Reagált az ügyészség Magyar Péter hangfelvételére

„Helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint dr. Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. 

A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország Ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül” 

húzta alá a Központi Nyomozó Főügyészség keddi sajtóközleményében. Hozzátették: 

„az ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nem csak jogi, hanem fizikai képtelenség is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Reagált az ügyészség Magyar Péter hangfelvételére

A Központi Nyomozó Főügyészség azt írja, helytálló, ami a hangfelvételen is elhangzik, Polt Péter legfőbb ügyész valóban nem uralja az ügyészséget. Azt is leszögezik, az ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nem csak jogi, hanem fizikai képtelenség is.

Valamennyi, az ügyészségen megjelenő adat, és annak sorsa keletkezésétől kezdve dokumentálva van, ráadásul ezek az adatok nem csak egy helyen vannak tárolva, hanem megjelennek más szervek adattárában is, beleértve a nyomozási bírókat vagy a titkos műveleteket végző szerveket. Minden, az ún. Völner-Schadl ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert, az adatokból feltárható valamennyi cselekmény vizsgálata a vonatkozó törvényeknek megfelelően megtörtént, vagy folyamatban van.”

„Ha el merek válni, ha őt ki merik rúgni, ha meg merek szólalni…” – újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

A korábbi tárcavezető közösségi újabb megdöbbentő poszttal reagált a kedden történtekre, így Magyar Péter nyilatkozataira is. Varga Judit újabb írását teljes hosszában itt olvashatja:

„Megtette. Régóta zsarol ezzel: Ha el merek válni, ha őt ki merik rúgni, ha meg merek szólalni… Ha mást merek csinálni, mint amit ő akar, akkor megbánom!

Magyar Péter mai nyilatkozatai után a nagy kérdés az, hogy miről is szól valójában ez az ügy? Valóban arról a csontig lerágott, a sajtóban a legutolsó részletekig megírt és nyomonkövetett büntetőügyről, amellyel kapcsolatban számos elképzelés és pletyka terjed az országban? A büntetőeljárás zajlik, a bizonyítékokat a hatóságok és a bíróság értékeli.

Szerintem ez a hangfelvétel a haza megmentésével kufárkodó, ezt hamisan a zászlajára tűző ember végtelen romlottságáról szól.”

Ezek után a volt igazságügyi miniszter több alkalmat is részletesen elmesélt, amikor Magyar zsarolta őt.

Ezt is ajánljuk a témában

Puzsért sikerült felbosszantani

Bohár Dániel több baloldali megmondóembert is felhívott, arra volt kíváncsi, elítélik-e a Varga Judit bántalmazásával kapcsolatos híreket. A felkeresett véleményvezérek között Puzsér Róbert is szerepelt. Vele kapcsolatban Bohár Dániel közösséig oldalán azt írta: „Puzsér Róbert szerint vicces, hogy Magyar Péter bántalmazta Varga Juditot!”  Csakhogy Puzsér szerint nagyon nem ez a helyzet.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint Puzsér Róbert az esetről fogalmazott: „Bohár Dániel azt kérdezte tőlem, hogy miért lettem ideges attól, hogy családon belüli erőszak a téma. Ez a pillanat új tétet adott a beszédhelyzetnek: Bohár ekkor már nemcsak Magyar Pétert gyanúsította párkapcsolati erőszakkal, hanem engem is.

Annyira abszurd volt ez az alattomosan sejtetett vád, hogy nem bírtam magam türtőztetni, és feltört belőlem a röhögés.

Magyar Péter: Azt még nem döntöttem el, hogy mennék-e EP-képviselőként Brüsszelbe

Magyar Péter este hat órakor beszédet mondott az álatala szervezett tüntetésen, amelyen többek között Polt Péter legfőbb ügyész lemondását követelte. 

A Partizán gyorsinterjút készített Magyarral beszéde után. Érdeklődtek, amennyiben új politikai formációjával indulnak a az európai parlamenti választáson, mire lehet számítani tőlük.

Azt még nem döntöttem el, hogy mennék-e EP-képviselőként Brüsszelbe. Úgy gondolom, hogy itthon most nagyobb szükség van rám”

nyilatkozta Magyar.

Ezt is ajánljuk a témában

Ez nem az őszödi beszéd

Az őszödi beszédben erős, jól idézhető, könnyen megérthető mondatok voltak, mint például a máig gyakran idézett „Elk*rtuk!”, Magyar Péter hangfelvételén nem – vélekedett a Partizánban Gulyás Márton vendégeként Magyari Péter, a Válasz Online munkatársa.

Ezt is ajánljuk a témában

Szerinte ráadásul 

Gyurcsány Ferenc beszéde egy strukturális hazugságot mutatott be, Magyar hangfelvételén viszont nem erről van szó.

Cikkünk frissül!

 

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:54
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­­s­ ­­­l­­á­n­­­y­­­o­­­k­ ­­v­­­á­­­r­n­­­a­­­k­ ­­­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
edico
2024. március 28. 09:05
Magyar Péter csak egy pártot szeretne alapítani, hogy tovább kapja az ingyen pénzt! Erre a célra minden lehetséges eszközt felhasznál.
Kétes
2024. március 27. 05:08
Fel nem foghatom miért készített hangfelvételt! Jobban mondva igen! Megkérték rá.
alexandrosz-2
2024. március 27. 05:03
Most komolyan, ki a faxomat érdekel 2 bukott zsidesz szektás ármánykodása, göbbels tóni hangszerelésében? A blikk szennylap ehhez képest egy tudományos értekezés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!