Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Előhúzta a feleségéről készített hangfelvételt Magyar Péter, amin arról beszélnek, hogy az ügyészség egyébként független

2024. március 26. 09:47

Megjelent Magyar Péter feleségéről készített hangfelvétele, amiből csak egy dolgot tudtunk meg: valakik valamikor javasolták az ügyészségnek, hogy húzzanak ki valamit valamilyen ügyészségi iratokból, de az ügyészség független, ezért ahogy Magyar fogalmaz, „már nem tudták kiszedni az iratokból...”

2024. március 26. 09:47

Nyitókép: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: már a hétfői napon hosszan beszélt Magyar Péter a kedd délelőtt nyilvánosságra hozott hangfelvételről, elmondta, hogy a hangfelvételen Varga Judit szerepel, és az anyagot a saját lakásukban készítette 2023 januárjában. A korábbi igazságügyi miniszter exférje hosszú percekig magyarázta Gulyás Balázsnak, hogy miért készített hangfelvételt a saját feleségéről. Bár korábban végig azt állította, hogy a családját akarta megvédeni a felvétellel, hétfőn már arról beszélt, hogy „nyilván azt most már tudom, hogy a családomat védeni... a teljes családomat ezzel nem tudom” és itt áttért az országra: „hogy legalább az országomat megpróbálom – nem megvédeni, de – megmenteni egy maffia-szerűen működő kormánytól.”

Ezt is ajánljuk a témában

A hangfelvétel azzal kezdődik, hogy Magyar láthatóan megpróbálja csőbe húzni Varga Juditot, kimondatni vele azt, amit pár perccel korábban mondott, annak érdekében, hogy Magyar fel tudja venni hangfelvételre a korábbi miniszter mondatait.

Judit, pillanatra visszatérve arra, amit az előbb mondtál” – vezeti fel Magyar Péter. „Mit mondtam?” – kérdez vissza Varga Judit. „A Schadlről, hogy elkezdtél valamit mondani, hogy a Rogán mondott valamit, ami olyan furcsa volt, de hogy mondott, tanácsolt valamit, hogy mit nem kell csinálni…”

Varga Judit erre azt mondja, hogy „Nem, csak annyi, hogy Dani menjen át az ügyészségre és kérdezze meg, hogy milyen ... mert náluk is van egy példány ezekből.” Majd ezek után arról beszélnek a felvételen, hogy a sajtó már hamarabb megkapta az ügyészségi iratokat, és bár azokban „semmi rossz” nincsen, de bizonyos Martinovics Detti (szerk.: Martonovics Bernadett egyébként az igazságügyi minisztérium Civilisztikai és Igazságügyi Kodifikációs Főosztályának vezető kormány-főtanácsosa volt ebben az időszakban) szerint valakik mégis javaslatot tettek arra az ügyészségnek, hogy mit kellene belőle kihúzni. Varga szerint ezeket az ügyészség nem tartotta mind be.

A hangfelvétel második részében pedig Magyar Péter arról kérdezi a korábbi minisztert, hogy miért nem mentették meg Schadlt, ha ennyire központi figura. Varga Judit erre azt mondja, hogy az ügyészség független, „ez egyértelműen azt mutatja, hogy ez azért történhetett meg, mert az ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek”. Magyar Péter ekkor közbeszól, hogy „tehát valaki lehallgatott valami és utána már nem tudták kiszedni az iratokból...” Varga Judit erre így válaszol: „Igen. meg elindult és akkor aztán utána egyre durvábban gyűltek az izék, a bizonyítékok, akkor szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba... Nem hagyta abba...”

A Magyar Péter átal atombombának szánt hangfelvételt itt hallgathatja meg:

Cikkünk folyamatosan frissül!

***

 

Összesen 673 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 08:06
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­k­­e­l­­d­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­e­x­­i­­ ­­p­­u­n­­c­­­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
Nuttika
2024. március 27. 12:40
A kihúzás amúgy azt jelenti, mikor titkosítva van valakinek a neve, személyes adatai. Tehát nyilvánosan mindenki nem olvashatja, de az aktában benne vannak. Ezt csak így azoknak, akik nagyon értenek hozzá.
konzerv-3
2024. március 27. 09:24
Tehát mi halatszik: az, hogy Rogán megpróbálta manipulálni a doksikat, de ez nem ment neki. Ez persze botrány, kétségtelen, de nem azt mutatja, hogy a rendszer teljesen diktatórikus és kézivezérlésű. Ebből következhet egyébként bukás: minimum a Rogáné, ha tényleg bebizonyosodik ez a machináció. Ez fontos tény, hogy ezt az akkori igazságügyminiszer mondta, tehát őt az ügyészségnek meg kell hallgatnia, a dolognak utána kell járni, nagyon alaposan, amiről a közvéleményt is tájékoztatni kell. Ami mindezekből viszont, legalábbis számonra nem következik: hogy Magyar Péter alkalmas politikusnak, hogy ő vagy az általa is lesajnált ellenzék kormányképes.
iimre
2024. március 27. 00:30
Most visszatekintve, tehát utólag teljesen egyértelműnek látszik, hogy a kegyelmi ügy kirobbantásának célszemélye nem Novák Katalin köztársasági elnök, hanem (férje bekötöttsége ill. kiszámíthatatlansága okán) Varga Judit igazságügyi miniszter volt. Mondhatjuk úgy is, hogy a kormány Novák és Varga lemondatásával idő előtt fel tudott robbantani egy EP– és önkormi-választásra időzített bombát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!