Így reagált az ATV-ben Tordai a Fradi-ultrák üzenetére (VIDEÓ)

2024. március 06. 11:50

Belefér a véleménynyilvánítás szabadságába – így kommentálta a Párbeszéd politikusa Fekete-Győr András akcióját, amikor a momentumos képviselő az intézkedő rendőrök felé dobott egy füstgyertyát.

2024. március 06. 11:50
TORDAI Bence

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

***

A párbeszédes Tordai Bence talán nem is sejtette, milyen népharagot zúdít magára, mikor a kollégáját Fekete-Győr Andrást hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 

egy év börtönbüntetésre ítélték, két év próbaidőre felfüggesztve,

ezért a zöldpárti politikus Fekete-Győrt védve azt nyilatkozta, hogy a fociultrákat életfogytiglanra kell lecsukni. Ezt követően érkezett meg a sportrajongók válasza, akik „Te semmirekellő....” kezdéssel életfogytig tartó kínszenvedést kívántak a politikusnak. Tordai Bence ezután az ATV szerkesztőségében járt, ahol az ATV Start műsorban kérdezték az esetről, és arról, mit szól az ultrák üzenetéhez.

A kérdésre, miszerint milyen a viszonya a Fradi ultrákkal, Tordai válasza az alábbi volt:

Eddig nem volt viszonyunk. A színeink ugye hasonlóak, tehát mi is zöldek vagyunk, ők is zöldek...” 

Majd megjegyezte, hogy szerinte a Fradi-ultrák egészen más érdeklődési körrel jellemezhetők, minthogy „napirend előtti felszólalásokkal töltenék az idejüket”. Magára a sportrajongók üzenetére csak annyit jegyzett meg, hogy „egy része vicces, egy része azért elég fenyegető. Életfogytig tartó kínszenvedést kívánnak nekem. Vagy akarnak okozni, ezt még nem teljesen sikerült dekódolni.”

„Tulajdonképpen én egy hasonlatot mondtam. Tehát, ha Fekete-Győr Andrásnak a kis füstgyertyája annyira veszélyes a fideszes államhatalom szerint, hogy ennek az eldobásáért felfüggesztett börtönbüntetés jár, akkor az ennél kicsit komolyabb pirotechnikai eszközök használatáért a meccseken… erre mondtam, hogy ezért akár életfogytiglan is járhatna” – fogalmazott Tordai.

Amikor szóba került Fekete-Győr András akciója, mikor az intézkedő rendőrök felé dobta a füstgyertyát, az Tordai Bence szerint „belefér a véleménynyilvánítás szabadságába”.


Én azt látom, hogy a Fidesznek most az a stratégiája, hogy kriminalizálja az ellenzéket. Fekete-Győr András, Varju László, Gurmai Zita, Donáth Anna, egészen nonszensz vádakkal kell, hogy szembenézzenek” – véli a párbeszédes politikus.

A teljes beszélgetést itt nézheti vissza:

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­­­g­ö­­­s­­­ ­­l­­á­n­­­y­­o­k­­­ ­­­v­­á­­r­­­n­a­k­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­𝗡
jooeee
2024. március 06. 17:44
A libsiknek minden lopása és tisztességtelensége belefér a demokráciába szerintük. Az a nagy baj, hogy Fekete-Győr nem 5 év letöltendőt kapott. Ennek a gazember majomképűnek meg a tanyáját már rég eldózerolhatták volna, csak a demokrácia kedvéért is!
filemon
2024. március 06. 16:07
Te majomképű, lebontottad már az engedély nélkül épített putridat ?
nemmondom
2024. március 06. 15:09
Fekete-Győr tette célzottan szándékos volt. Miről beszél ez az engedély nélküli építész?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!