Orbán Viktor: Háború vagy béke?

2024. március 15. 09:10

Magyarország csak a békével járhat jól. Nem kérünk a háborúból – hangoztatta a miniszterelnök a több tízezres tömeg előtt a Nemzeti Múzeumnál.

2024. március 15. 09:10

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Múzeumkertnél tartotta március 15-i beszédét Orbán Viktor, ahol több tízezres tömeg fogadta a miniszterelnököt.

„1848 márciusában Európa lángokban állt. Vér folyt a fővárosok utcáin, Bécsben barikádokon harcoltak. Mit csináltak a magyarok? Verset írtak. 12 pontot szerkesztettünk. Átsétáltunk Pestről Budára. Az volt az első Békemenetünk. Puskalövés nélkül kiszabadítottuk a politikai foglyokat. Színházba mentünk, nemzeti darabot néztünk, a szünetben Nemzeti dalt énekeltünk és estére győztünk. Napra pontosan kilenc hónapra rá megszületett Petőfi Zoltán” – kezdte beszédét Orbán Viktor.

A magyar forradalom nem romboló, hanem építő. Nem tagadó, hanem alkotó. Igaz és szép. A végén nem halál, hanem élet sarjad belőle

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán szerint a mai nyugati világ azt hirdeti, hogy az emberi élet legfontosabb kérdése, hogy milyen világot hagyunk a gyermekeinkre. „Micsoda kolosszális tévedés! A dolog éppen fordítva áll.

Nem az a kérdés, hogy milyen világot hagyunk a gyerekeinkre, hanem az, hogy milyen gyerekeket hagyunk a világra. Valójában ezen múlik minden!

– húzta alá, majd hozzátette: ezen múlt minden 1848-ban is. A márciusi ifjak szülei tudták, hogy haza csak addig van, amíg van aki szeresse – jegyezte meg a miniszterelnök.

„A nyugati világban emberek milliói gondolják azt, hogy a semmiből jönnek, és a semmibe mennek, és ezért nincsenek tekintettel semmire és senkire. Háborúkat robbantanak ki, és semmibe veszik a holtakat, és megfosztják jogaiktól a meg sem születetteket. Mi magyarok másképpen akarunk élni” – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy bennünket nem tesz szabaddá az, ha mindenki azt csinálja amit akar. „Olyan hazát akarunk építeni, ahol nincs a fejünk felett háziúr. A legnagyobb dolog, ami megtörténhet velünk, hogy magyarnak születünk” – tette hozzá.

„A nyugati világban azt gondolják, hogy az ember csak úgy van, ő dönti el, hogy fiú lesz-e, vagy lány. A haza pedig csak működési terület. Mi magyarok ebben nem hiszünk. Ha egyedül állsz a világban, akkor nem szabad vagy, hanem magányos. Mi magyarok társak vagyunk, ezt kiáltották a magyarok 1848-ban, honfitársak vagyunk” – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a magyar és az európai baloldal ma követ tör, a jobboldal katedrálist épít. „Negyven nemzedék építőköveiből emelkedik a magyar katedrális” – tette hozzá, majd megjegyezte: nagyjaink harcoltak azért, hogy ma itt lehessünk. 1848 hősei látták a katedrálist.

Orbán Viktor arról is beszélt, vágyakozunk a csendes, és nyugodt élt örömei után. „Európa ma nem csendes, hanem egyre hangossabb. Európa népei ma Brüsszeltől féltik a szabadságukat, és olyanra akarnak minket rákényszeríteni, ami a magyar szellem számára kárhozatos és idegen. Be akarnak minket préselni egy háborúba, migránsokat akarnak betelepíteni, és át akarják formálni a gyermekeinket. Mindezt azonban mi nem hagyjuk nekik” – hangsúlyozta a kormányfő. Szerinte Brüsszel nem az első birodalom, amely szemet vetett Magyarországra.

„Az elmúlt 500 évben minden birodalom belátta, hogy elnyomással, zsarolással, erőszakkal, Bach-huszárokkal, pufajkásokkal velünk nem megy semmire. Mi vagyunk a bot a kerék között, és mi vagyunk az a Dávid, akiket jobb, ha elkerül a Góliát” – hangsúlyozta Orbán.

Ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, akkor el kell foglalnunk Brüsszelt!

Most Brüsszelig fogunk menetelni, és mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az unióban” – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint sorsfordító év lesz az idei. „Itt az ideje, hogy a helytartótanács Brüsszelben is reszketni méltóztassék. Nem fogadjuk el, hogy Brüsszel szembefordult az emberekkel, adósrabszolgákká tegyék a gyerekeinket, és háborúba vigyék az embereket” – mondta, majd kiemelte: ideje, hogy helyreállítsuk az európai emberek önérzetét és önbecsülését. „Nem vagyunk egyedül, a szlovákok lábra kaptak, a csehek ébredeznek, fellázadtak az amerikaiak is. Az év végére mi leszünk a többség a nyugati világban.”

Szuverenista fordulat előtt állunk Amerikában és Európában, helyreállhat a normális élet, és a nyugati nemzetek nagy korszaka nyílhat meg”

– mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint az árulók sorsa jut azoknak, akik Brüsszelben áskálódnak Magyarország ellen. „Az árulót nem ismertük soha” – idézte a kormányfő Szabó Magdát. „Követ törsz vagy katedrális építesz? Brüsszeli járszalag vagy magyar szabadság? Háború vagy béke?” – tette fel a kérdéseket Orbán, majd hozzátette: június 9-én itt az európai választás.

„Nem bújhatsz el. Döntened kell: kiállsz a hazádért, vagy inkább idegenek kenyerét eszed. És mi szülők is megkapjuk a választ, milyen gyerekeket hagytunk a világra” – zárta beszédét a miniszterelnök. 

Orbán Viktor teljes beszéde itt hallgatható vissza:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 676 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­­g­ö­­­s­­ ­­­l­á­­n­y­­­o­­­k­­­ ­v­­­á­­r­n­a­­k­­ ­r­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Gordon.
2024. március 16. 09:40
'48 emléke mindig is hálás eszköze volt az aktuális politizálásnak. Mint most is! A beszédben elhangzott szóvirágokat nem is érinteném, Orbánhoz a "békével" kapcsolatban csak egyetlen kérdést lenne érdemes feltenni. Ezt: Akkor is ilyen "békepárti" lenne, ha Magyarországot rohannák le a szomszédai, pl. Szlovákia, vagy Románia, az ország alattvalói státuszának megvalósítása céljából?
Klebermann
2024. március 16. 04:52
Mocskos hazaáruló geci kiszolgálja a diktátort, nem tanulva a leckéből, baromságokat beszél a nemzet legszentebb napján, az agyatlan patkányok meg cincognak. De ha baj lesz, a kollaboránsok lesznek az elsők, akiket eltakarítanak a hazafiak.
cserszömörce
2024. március 16. 04:48
Brüsszel = 26 masik EU tagallam. Mar tegnap elindult a nep Orban vezetesevel, hogy elfoglaljak? Vagy meg megvacsoraztak, es utana?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!