Elemző: Váratlan kihívót kapott Karácsony Gergely, megijedt

2024. március 16. 08:40

Mráz Ágoston Sámuel szerint Szentkirályi Alexandra tapasztalt és kedves személyiség, aki veszélyes lehet a regnáló főpolgármesterre.

2024. március 16. 08:40

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Mint ismert, a Fidesz budapesti választmánya csütörtökön egyhangúan megszavazta, hogy a kormánypártok jelöltje a fővárosban Szentkirályi Alexandra, egykori kormányszóvivő legyen. 

Szentkirályi Alexandra tapasztalt és kedves személyiség, aki automatikusan nem győzi le Karácsony Gergelyt, de veszélyes lehet rá – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Mráz Ágoston Sámuel.

Ezt is ajánljuk a témában

A Nézőpont Intézet vezetője arra is kitért, hogy „miközben a főpolgármester egyre agresszívebb, imázsától idegen kampányt folytat, Szentkirályi Alexandra modern, fiatal és kedves politikusnőként jelenik meg, 

aki az urbánus választók szimpátiájára is számíthat. 

Ráadásul fiatalsága nem jelent tapasztalathiányt, 2010 után fővárosi képviselő és öt éven át főpolgármester-helyettes is volt” – emlékeztetett az elemző.

Karácsony Gergely megijedt

Mráz megjegyezte: Karácsony Gergely első reakcióiból is látható, hogy 

megijedt váratlan kihívójától.

Emlékezetes ugyanis, hogy miután kiderült, hogy Szentkirályi Alexandra lesz a kormánypártok részéről a kihívója, Karácsony Gergely úgy reagált, hogy kiírta a közösségi oldalára:

A főpolgármester nem a kormány szóvivője, hanem a budapestieké”.

„A kormánypártok tökéletes jelöltet találtak”

Wintermantel Zsolt, a Hír TV Napi aktuális című műsorában azon a véleményen volt, hogy Szentkirályi Alexandra személyében „a kormánypártok tökéletes jelöltet találtak a főpolgármesteri székre”

A Fidesz–KDNP budapesti frakciójának vezetője szerint „Szentkirályi Alexandra nagyon felkészült, ambiciózus, talpraesett személyiség, és komoly elképzelései vannak, jól szervezi a munkát, 

tökéletesen alkalmas a főváros irányítására”.

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­ö­­g­­ö­­­s­ ­­l­á­n­­y­­­o­­­k­ ­­­v­­á­r­n­a­­k­­­ ­­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
syphax-2
2024. március 19. 04:44
Nem "megijedt", hanem besz..t--mint szokott..
ekeke1
2024. március 16. 14:48
Ennek a színtelen-szagtalan hadügyminiszternének a jelöltsége egyetlen dologra alapozhat: hogy ő volt Tarlós helyettese. Na de akkor ennyi erővel akár Tarlóst is lehetne jelölni, végtére is az eredeti jobb mint az utánzat. A (félig) viccet félretéve: ha az LMP tényleg előáll Vitézyvel, akkor SZ.Á-t könnyedén vissza lehet vonultatni, ennyiben hasznos a mostani jelölése. Hogy ez mennyire ijesztő a Fidesz szavazói számára? Nagyon. Mert öt év alatt képtelenek voltak egy megfelelő jelöltet állítani a fővárosban.(igaz, korábban meg évtizedekig, hiszen anno még Tarlós is SZDSZ-ben kezdte..)
Fruzsika
2024. március 16. 11:30
Sajnos nem ismerjük! - még a Fidesz tábor sem. Tekintélye nulla, de mondják róla hogy jó kihívó! Igaz, annyi tekintélye azért van, mint a Karácsonynak. Sőt több! Nincs mögötte Soros, és az már valami.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!