Budapesten is a Fidesz a legnépszerűbb

2024. március 15. 10:18

A Republikon Intézet felmérése meglepetést is tartogat a pártok támogatottsági sorrendjét illetően.

2024. március 15. 10:18

Fotó: GettyImages

***

A pártok és az eddig bejelentkező főpolgármester-jelöltek támogatottságát térképezte fel legutóbbi kutatásában a Republikon Intézet

Az adatok azt mutatják, hogy 

a fővárosban a Fidesz–KDNP a legerősebb párt: a teljes népességben belül 26, míg a biztos szavazó pártválasztók között 30 százalékos támogatottsággal. 

A kormánypártokat a Demokratikus Koalíció (15 illetve 17 százalék), majd némi meglepetésre a Kétfarkú Kutyapárt követi 12, illetve 13 százalékkal.

Utánuk a Momentum jön (10, illetve 12 százalék), rajtuk kívül viszont csak a Párbeszéd éri még el a bejutási küszöböt, 6 illetve 7 százalékos támogatottságával. Az MSZP és az LMP támogatottsága 3-3 illetve 4-4 százalékos.

Az eredmények szerint a Fővárosi Közgyűlésben a Fidesz-KDNP tizenkét képviselői helyet szerezne, a DK hetet, az MKKP ötöt, a Momentum négyet, a Párbeszéd és a Mi hazánk pedig kettőt-kettőt. 

A kutatás alapján a főpolgármesteri versenyben Karácsony Gergely magabiztosan vezet, de ahogy a Republikon is kitér rá, a felmérésben még nem tudtak konkrétan rákérdezni (az azóta már megnevezett) kormánypárti jelöltre, így csak általánosságban tudták szondázni a kormányoldali jelölt támogatottságát. Vitézy Dávid pedig még nem hivatalos jelölt.

Ezzel együtt Karácsony Gergelyre 55, Vitézy Dávidra 22, a kormánypárti jelölt 17, Grundtner Andrásra (Mi Hazánk) 4, míg, Brenner Kolomanra (Jobbik)  két százalék szavazna. 
 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­­l­­­á­­­n­­y­­o­­­k­ ­­­v­­á­­r­­­n­­a­­k­ ­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
survivor
2024. március 16. 09:54
A vörös rongyokba öltözött város... Demszky 20 évig regnált.
concrete
2024. március 16. 08:58
Az egész irományból csak a vége számít: magabiztos főpolgármester-választás, a közgyűlésben markánsan kisebb kormánypárti frakció Vélhetően a kerületek döntő többségében is így lesz. Persze, nincs az egésznek gyakorlati jelentősége. Szépségflastrom csupán egy kiadós fideszveréssel. A semminél több ez is.
kissb56
2024. március 15. 15:58
Június 9-ig még 25-ször berottyanhat a moslék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!