Ákos a Most vagy soha! című filmről: „Ennyi energiát, munkát, erőfeszítést sűrítő magyar filmet még nem láttam”

2024. március 17. 10:50

„Kérdezhetnénk a fanyalgóktól: ti sosem álmodtok?” – írta az énekes.

2024. március 17. 10:50

Nyitókép: Kovács Ákos Instagram-oldala

***

„Nem szeretem a kalandfilmeket. Nem bírom, ha egy filmben állandóan szól a zene. De én még ennyi energiát, ennyi munkát, erőfeszítést sűrítő magyar filmet nem láttam” – írta a Petőfi-filmről Kovács Ákos az Instagram-oldalán.

Ákos a filmben szereplő színészeket is dicsérte, akik szerinte elképesztők. „Berettyán Nándor tökéletesen érzi a szerepét, Horváth Lajos Ottó és Jászberényi Gábor játéka nemzetközi rangú, de a relatíve kisebb szerepekben is remekelnek: Lukács Sándor puszta jelenléte is zseniális,

élemedett korom ellenére Mosolygó Sárába simán bele tudnék szeretni”

A zenész szerint „a márciusi ifjak karakterei egytől-egyig izgalmasak, jól megírtak. A statisztéria, a jelmez, a berendezés ledöbbentő, a kép világszínvonalú, a hang egész egyszerűen brutális. Szól mint az állat!”

Hozzátette nem érdekli a „szarozás”, a politikai frusztráció, és „a röhejes, pitiáner lepontozás az ájemdíbín”. Szendrey Júliával együtt kérdezhetnénk a fanyalgóktól: „ti sosem álmodtok?” – írta. 

„Ez egy film! A többi csak duma. Nézzétek meg! Aztán lehet beszélgetni, vitatkozni róla. De itt legalább van miről!” – zárta bejegyzését Ákos.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Martin Ethelwolf

Facebook

Idézőjel

Önkényuralomban csakis minden szar lehet, hiszen a művészet demokratikus.

***

 

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. március 23. 10:45
Minden országban készül a saját történelméről olyan film, amelyben hősök szerepelnek, és emeli a nemzeti öntudatot. Akkor miért fáj az, hogy a magyarok is készítenek ilyen filmet? Ráadásul úgy, hogy Magyarország finanszírozott és itt előbb készült a holokauszt magyar viszonylatáról két sikeres film is, mint más magyar történelmi vonatkozásról. Vajon más országban is így történt a filmtéma választás? Félek tőle, hogy nem. Azután szeretnék egy olyan történelmi témájú magyar filmet látni az MSZP-SZDSZ kormányzás idejéből, amely támogatásukkal készítve bármiben is segítené a nemzeti öntudatot. Ám az a szó és tartalom, hogy "nemzeti", az MSZP-SZDSZ kurzus alatt olyan szitokszóvá vált, amely alá a sovén, fasiszta jelentést generáltak. Így lett áldozat a Nemzeti Színház, a Nemzeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria alattuk. Fennmaradhattak, de sorvadásra ítélték őket. Más egyéb "nemzeti" téma szóba nem jöhetett. Ez a hozzáállás visszaüt, mert nem akart kérdéseket vet fel. Brüsszeli munka pl.?
Lajoss
2024. március 19. 18:09
Mit is mondana mást ez a nyomorult udvari zenész…🤮
Turán
2024. március 18. 13:15
Egy film vagy tetszik vagy nem. Ha kötelező tetszeni az baj. Nem kicsi.
Lakat1983
2024. március 18. 09:40
Szegény, szerencsétlen, nyomorult libsik! Nekik tényleg csak a habzó szájú gyűlölködés maradt, az ökölrázás a tévé előtt, a lepontozás az ájemdíbín, az online beszólogatás, mint "aktivizmus". Lényegében egyetlen épkézláb gondolatuk sincs, nemhogy "program", meg "alternatíva"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!