A rend és nyugalom zavarja a befektetőket

2024. március 08. 09:18

Ránk nézve a legvalószínűbb katasztrófát Bill ­Gates monológja jelentheti, amely egy újabb pandémiát vizionál.

2024. március 08. 09:18
Földi László
Földi László
Magyar Nemzet

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

***

„Európában pedig csak remélhetjük, hogy Emmanuel Macron ostoba nyilatkozata »nyelvbotlás«, amikor a NATO nevében hadat üzent Oroszországnak. Szerencsére Moszkva csak kínosan mosolygott a felkészületlenségből jelesre vizsgázó francia elnökön. Macron ugyanis megfeledkezett arról, hogy Oroszország – épp a nyugati szankciók miatt – az elmúlt két évben a háromszorosára növelte a hadiipari kapacitását, miközben a NATO euró­pai fegyverkészletének jelentős részét ronccsá változtatták Ukrajnában.

Ezt is ajánljuk a témában

Vagyis nem kellene Európát odadobni az oroszoknak. Egyébként is a harmadik világháború, amely nukleáris összecsapássá szélesedne, nem fogható fel lehetséges jó üzletnek. Bár a részvényektől szabadulni kívánók – a luxusbunkerek »védelmében« – nyilvántartanak ilyen opciót. Ostobaság! Ez lenne az a háború, amely kirobban és el is lobban, mint a meggyújtott nyárfa vattaszerű virága.

Mi, egyszerű emberek más szempontból sem vagyunk biztonságban. Ránk nézve a legvalószínűbb katasztrófát Bill ­Gates monológja jelentheti, amely egy újabb pandémiát vizionál. A vírusok észrevétlen csaphatnak le ránk, a Covid–19-hez hasonlatosan, hogy aztán a WHO világjárványt hirdetve kényszerintézkedések tömegét zúdíthassa az emberiségre. Közben a részvénypiacon az oltóanyagokban látnának komoly lehetőséget azok, akik befektethető tőkét birtokolnak.

Bármi is legyen a fent jelzett részvényértékesítés hátterében, tény, hogy

a pénzemberek a világot fokozott izgalmi állapotban kívánják tartani.

A rend és nyugalom láthatóan untatja a dollármilliárdok fölött rendelkezőket.

Úgy gondolják, a konfliktusokkal teli világ könnyebben orientálható az általuk elképzelt stratégia irányába. A cél pedig egyszerű: legyünk csak annyian itt a bolygón, és konkrétan csak azok, akiket ők látni szeretnének maguk körül.

A társadalmi fejlődés általuk elképzelt »tökéletességében« már úgysem lesz értelme és értéke a részvényeknek. El lehet adni, égetni vagy papírsárkányt hajtogatni belőlük.

Szép, boldog jövő. Mi, részvényekkel nem rendelkezők felfogtuk, hogy min törik a fejüket. Emiatt izguljon a politika, ha izgalomban szeret létezni, a társadalmakat alkotó, valóban alkotásokat létrehozó embereknek viszont a nyugalom a »részvényük«. Ezek a képzeletbeli pakettek pedig nem eladók.

Életünk normális, élhető modelljét nincs okunk átalakítani, értékesíteni pedig egyáltalán nem kívánjuk.

A tőzsdei részvényeik miatt aggódóknak csak azt üzenhetjük, mi a készpénzben hiszünk, valamint a valóban előállított termékek cseréjében. Az idegeskedésre, a pénzzel rendelkezők megszállott magamutogatására nincs szükségünk. Ezt rövidesen be is bizonyítjuk, ha ők a tőzsdén kívül is »játszani« akarnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:04
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­­l­­á­n­­­y­o­­k­­ ­­v­á­­r­­n­­­a­k­­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
EX_Terminator
2024. március 09. 19:26
A zavarosban halásznak és ebből le kell vonni pár következtetést.
Héja
2024. március 08. 19:15
Földinek igaza van. Pont.
survivor
2024. március 08. 16:36
Aki rajtam kívül is tanult virológiát, az tudja, hogy igazat beszélek. Aki nem, az iratkozzon be az egyetemre...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!