A feljelentéskiegészítés után nyomozás kezdődhet a Lánchíd botrányos felújítása miatt

2024. március 05. 07:43

„El vannak foglalva ezzel a Lánchíd meg Blaha Lujza tér, meg ezek körüli fosztogatással meg osztogatással” – hangzik el egy felvételen.

2024. március 05. 07:43

A Magyar Nemzet értesülése szerint feljelentéskiegészítésben vizsgálja a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Tényi Istvánnak a Lánchídbotránnyal kapcsolatos bejelentését.

A lap emlékeztet egy felvételre is, amelyen a Városháza-gate egyik kulcsfigurája még 2021 júniusában a lehetséges baloldali pénzforrásokról beszélt. Az üzletember úgy fogalmazott: „El vannak foglalva ezzel a Lánchíd meg Blaha Lujza tér, meg ezek körüli fosztogatással meg osztogatással stb., stb.” A beszélgetőpartner megdöbbenve visszakérdezett: „ebből ki lehet venni pénzt?”

Bajnai Gordon régi harcostársa a Lánchídra utalva ezt mondta: „Hát ötmilliárddal megdrágult, és kisebb a tartalma.” Ezt követően a Blaha Lujza tér felújítását hozta szóba: „Ugyanez a Blaha Lujza tér, egyharmaddal megdrágult és kisebb a tartalma.” Majd arra a kérdésre, hogy mindezt „ők intézik?”, úgy fogalmazott: Tüttő Kata MSZP-s főpolgármester-helyettes és „ez a bagázs egész nap szorgalmasan dolgoznak ezeken”.

Majdnem hatvanszorosára emelték a vállalkozónak járó előleget

Az, hogy Tényi feljelentésének mi lesz a sorsa, a feljelentéskiegészítés eredményétől függ. A rendőrség vagy nyomozást indít, vagy elutasítja a feljelentést, erre harminc napja van.

Az A-Híd még Tarlós István főpolgármestersége időszakában nyerte el Lánchíd felújítására a tendert, de 

Karácsony Gergelyék a hatalomváltás után új közbeszerzési eljárást írtak ki. 

A győztes ismét az A-Híd lett, de ötmilliárd forinttal drágább ajánlattal nyertek, mint amennyiért a Tarlós-érában végezték volna el a munkát. Ugyanakkor majdnem hatvanszorosára, 4,2 milliárd forintra emelték a korábbi tenderhez képest a vállalkozónak járó előleget, a céget terhelő kötbért viszont megfelezték.

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

 

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-70
2024. április 13. 03:47
🍓 ️ F­­o­­r­r­­­ó­­­ l­­á­n­­­yok sz­­­ex­­et ak­ar­­­n­­­ak, ba­­­sz­­­d m­eg ők­et 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Lajoss
2024. március 06. 19:07
Már épp’ ideje,nyakunkon a választás…. 😂😂😂😂😂😂
lauderstenonis-2
2024. március 05. 14:21
Ez még mindig csak feltételes mód. Ha majd nem -hat, -het lesz a rag, akkor kellene cikket írni róla.
atti64
2024. március 05. 11:17
A SZÉLFI KÖZBEN KELETT VOLNA LELÖKNI EZT A MAJMOT!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!