Ügyvédet kérdeztünk: ekkora büntetésre számíthat az apa, aki megvágta a lánya zaklatójának nyakát

2024. február 07. 11:21

Enyhítő körülményként vehetik számításba a bíróságon, hogy a családtagja segítségére sietett.

2024. február 07. 11:21

Mint arról a Mandiner is beszámolt: őrizetbe vette a rendőrség azt az édesapát, aki a lánya védelmére kelt. A lány elmondás szerint a HÉV-en molesztálta, zaklatta őt egy háromfős társaság, az egyikük a lábához is ért, s mellette ízléstelen kifejezésekkel illették. Ezek után telefonon értesítette az édesapját, aki a kerepesi HÉV-megállóba sietett. Ott szóváltásba keveredett a hol ukránul, hol magyarul beszélő társasággal, majd meggondolatlan módon

egy sniccerrel megvágta az egyik zaklató férfi nyakát és fülét, aki súlyos sérüléseket szenvedett. 

Ezt is ajánljuk a témában

A HÉV-en kezdődött a molesztálás, amely végül bűncselekménybe torkollott.
A HÉV-en kezdődött a molesztálás, amely végül bűncselekménybe torkollott. 
Fotó: MTI-archív/Jászai Csaba/a kép illusztráció

Az apát őrizetbe vette a rendőrség, a Pest vármegyei rendőr-főkapitányság pedig életveszélyt okozó testi sértés kísérletének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Gyuricza László, Kerepes polgármestere is beszámolt a Facebook-oldalán az esetről, a lány pedig kétségbeesett hozzászólást írt a poszt alá: „Éppen a rendőrségen ülünk, nem tudjuk mi lesz, nem szeretném ha édesapám börtönbe kerülne mert megvédett engem. Kérem a kedves Gyuricza László polgármester urat és mindenkit, hogy érjük el, hogy más fiatal nővel/lánnyal ilyen ne történhessen, főleg fényes nappal. És, hogy édesapámat ne hurcolják meg kérem.”

A lány aggódása jogos, hiszen 

az életveszélyt okozó testi sértés miatt hosszú időre börtönbe kerülhet az édesapja. 

Mint dr. Antoni Péter ügyvéd a Mandinernek elmondta, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a cselekmény, azonban a bíróságnak lehetősége van rá, hogy enyhítő körülményként figyelembe vegye, hogy a férfi a családtagját védte, miközben a bűncselekmény történt.

Nyitókép: A rendőrség őrizetbe vette az édesapát. Fotó: MTI-archív/Illyés Tibor/a kép illusztráció
 

 

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2024. február 08. 10:18
Na akkor Magyarország már elérte a haladó Germanisztán legalsó szintjét: ott sem a garázdákat és bünözöket büntetik, henem azokat akik önvédelemböl szembeszállnak velük. Miért nem olvasok arról, hogy az ukrán barmokat milyen büntetés várja embermegvetö szexista magatartásuk miatt?
atti64
2024. február 07. 16:31
A BELÜKET KELLETT VOLNA!!!!!!!!!!!!!!!
abcd2k
2024. február 07. 16:11
Szóval, Bayer Zsoltnak el kellene már magyarázni, ha be van baszva ne firkáljon marhaságokat, mert lesz, aki komolyan veszi.
VeressZoltán
2024. február 07. 15:20
Jogot szolgáltatnak megint nem igazságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!