The Spectator: Orbán Viktor sokkal okosabb, mint számos más uniós vezető

2024. február 02. 14:54

„Az egész tegnapi csúcstalálkozót miatta hívták össze, és körülötte forgott” – ismerte el a brit lap.

2024. február 02. 14:54

Mint olvasóink emlékezhetnek: megszületett a megállapodás Ukrajna támogatásáról az EU-csúcson. Az ülésen „mind a 27 állam- és kormányfő megállapodott egy további 50 milliárd eurós támogatási csomagról Ukrajna számára az uniós költségvetésen belül” – jelentette be Charles Michel.

„Ma reggel kaptunk egy ajánlatot, és végül kitárgyaltunk egy ellenőrző mechanizmust, amely garantálja a pénzek ésszerű felhasználást. És garanciát kaptunk arra, hogy Magyarország pénze nem kerülhet Ukrajnába. Hosszú tárgyalás után ezt az ajánlatot elfogadtuk”

– jelentette ki Orbán Viktor a döntés kapcsán.

A The Spectator pénteken hosszabb cikkben elemezte Orbán Viktor döntését. A cikk szerzője, Andrew Tettenborn szerint „a magyar miniszterelnök rendkívül éles eszű politikus, sokkal okosabb, mint számos más uniós vezető”. A lap arra mutatott rá, hogy idővel akár a többi 26 tagállam nemzeti alapon is biztosíthatta volna a szükséges pénzügyi kötelezettségvállalást Ukrajna számára.

A brit lap elismerte, Orbán Viktor nagyon komoly sikert ért el azzal, hogy a Magyarországnak szánt uniós forrásokat nem küldhetik el Ukrajnába.

A The Spectator szerint Orbán Viktor megmutatta, hogy egy nagyon okos tárgyalófél, akit nem lehet könnyedén félreállítani.

Az egész tegnapi csúcstalálkozót miatta hívták össze, és körülötte forgott”

– írta Andrew Tettenborn.

Sőt, arra is rámutatott, hogy a csúcstalálkozót megelőzően pedig több uniós vezető egyénileg is kedveskedett neki.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Johanna Geron / POOL / AFP

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. február 03. 22:07
epét hánynak a libernyákok...
alexandrosz-2
2024. február 03. 15:09
A vétótlan köpcös csicska geci egy szarrá zsarolt gyàva senki. Ahogy eddig is, minden alkalommal, amikor úgy táncolt, ahogy brüsszel fütyült. Megszavazott ot már mindent is: - Ursulát, borellt, charlesmichaelt, jurovát, - 7 éves költségvetést, - covid hitelt, - 12 szankciós csomagot, meg tucatnyi szankcióhosszabbítást, - csatlakozási tárgyalásokat a magyargyilkos ukránokkal, - 85+50 milliárdot a magyargyilkos ukránoknak háborúra a "békekeretböl", - vámmentes exportot az ukránoknak, - meg még egy rakás baromságot extra üzemanyagadótól, a co2 kvótán és kereskedelmen át, a belsőégésű motorok betiltásáig. Minden szart megszavaz, amit a gazdái parancsba adnak neki. Cserébe gyáva, megzsarolt szar csicskaként a jussa a megalázás, kirekesztés, lenézés. A komisszaroktól az utolsó sajtópatkányig szabadon, következmények nélkül gyalázhatja bárki. Sokadjára szarik a nemzetére, konzultációstól. Nem azt kell figyelni, amit hazudozik a zsideszes szar gyáva banda, hanem azt, amit csinál!
Turius
2024. február 02. 22:02
Attól még kapitulált: Megy mind az 50 milliard. Közös európai pénz, amiben "magyar" is van (hiszen Mo is fizet be), amiröl azt mondta, nem fog menni. Az EU megállíthatja évente. Magyarországnak nem lesz beleszólása. Tehát a magyar vétót feladta. Az EU meg eleve oda akarja adni. Most az EU tudja, hogy Mo-ot megéri gazdaságilag fenyegetni, mert Orbán legközelebb is fel fogja adni, mint most. Ezzel a decemberi jácma már nyilvánvaló bukás: mind 2 pontot átvitték, Orbán meg megszégyenült. Mit "nyert" vele? Hogy a Mo-nak szánt forrásokat (amiket am illegális lenne Ukrajnának adni), arra megígérték (mintha hihetnénk nekik), hogy nem adják az ukránoknak. Hát ez bizony szégyen. Okosabban tette volna, ha simán hallgat decemberben, nem járatja le magát, és nem buzdítja az EU-t Mo további fenyegetésére.
catalina11
2024. február 02. 21:59
epét hánynak a libernyákok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!