Tarjányi Péter: Az oroszok 2024-ben el akarják dönteni a háborút!

2024. február 24. 09:06

A biztonságpolitikai szakértő szerint Ukrajna „most hihetetlen előnytelen helyzetből tárgyalna”.

2024. február 24. 09:06

Tarjányi Péterrel készített interjút a Blikk az orosz-ukrán háború kétéves évfordulójának apropóján. A biztonságpolitikai szakértő szerint 2024 a fordulat éve lesz, ugyanis ha Ukrajna megkapja az ígért uniós támogatásokat és az Egyesült Államok is segít, akkor egyfajta minőségi védekezés veheti kezdetét, akár egy ellentámadás is megtörténhet. 

Ha a támogatás elmarad, nem Oroszország nyeri meg ezt a küzdelmet, hanem a Nyugat és Ukrajna veszíti el”

– fogalmazott a szakértő, aki a békét nem tartja elképzelhetőnek, úgy látja: a két ország közötti ellentét sok éven át fennmarad. „Ám a fegyvernyugvás, a tűzszünet valószínűsíthető, s támogatások híján ez Ukrajna kezdeményezi majd” – fejtegette Tarjányi. Kérdésre válaszolva a szakértő arról is beszélt, hogy meglátása szerint atomfegyver bevetésére nem fog sor kerülni, viszont minden tartalékot, ami az oroszok rendelkezésére áll, be fognak vetni, 

hiszen 2024-ben el akarják dönteni a háború menetét.

Tarjányi Péter szerint kapcsolattartás egész biztosan van a két fél között, mégpedig külföldi segítséggel, de Oroszország jelenleg előnyben érzi magát, Ukrajna viszont hisz abban, hogy megkapja a támogatást. „Most hihetetlen előnytelen helyzetből tárgyalna. Ez az ukrán politikai elit bukásához vezetne. Jobb tárgyalási pozíciót akarnak elérni, ehhez nagyon kemény visszacsapás kell. Konkrét békére minimális az esély, de ne legyen igazam!” – hangsúlyozta a szakértő.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. február 24. 20:26
"Ukrajna viszont hisz abban, hogy megkapja a támogatást. „Most hihetetlen előnytelen helyzetből tárgyalna." Pedig lesz az még sokkal előnytelenebb is! Nagyon sokkal. Tartós békére akkor van esély, ha Odessza orosz kézre kerül. És az még messze van.
Akitlosz
2024. február 24. 20:23
Szerintem nem. Az orosz hadvezetés nem tűz ki céldátumokat azért, mert az feleslegesen presszionálná a parancsnokokat és orosz katonák életébe kerülne. Semmi alapja nincsen a fickó magánvéleményének, azt az ujjából szopta.
Zolotarjov
2024. február 24. 16:37
Értem, szóval megint a nagy giga ellentámadásban bíztok, kedves T. Péter. Adolfnak is ez volt a mániája..😆
Hoked_ly
2024. február 24. 15:31
Ahogy beindultak a harctereken, el is fogja dönteni, nem akarja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!