Pulai nagyot akart mondani Rónai Egon műsorában, de hamar helyretették

2024. február 24. 10:16

Hiába próbálta bizonygatni a Publicus Intézet vezetője a kormány felelősségét Novák Katalin kegyelmi döntésével kapcsolatban, Rónai Egon műsorvezető és az Alapjogokért Központ vezető elemzője gyorsan helyretették.

2024. február 24. 10:16

A baloldal és a baloldali pártokhoz köthető elemzők továbbra is a kegyelmi ügyben próbálja bizonygatni a kormány felelősségét, noha Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter az ügy kirobbanást követően elismerték felelősségüket és bejelentették lemondásukat.

Ezúttal a Publicus Intézet vezetője próbálta meg alátámasztani, hogy a kegyelmi döntést valójában nem is Novák Katalin hozta meg, hanem Varga Judit közreműködésével a kormány kifejezett utasítására döntött a köztársasági elnök a lemondásához vezető ügyben. Pulai András azzal próbált érvelni az ATV műsorában, hogy a korábbi igazságügyi miniszter terjesztette fel a kegyelmi kérelmet a Sándor-palotába, s ez szerinte bizonyítja a Fidesz érintettségét. Pulai elmélete szinte azonnal megdőlt, miután Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője mellett Rónai Egon műsorvezető is helyretették, emlékeztetve a Publicus vezetőjét arra, hogy 

Varga Judit nem maga döntött arról, hogy kinek a kegyelmi kérelmét terjeszti elő, hanem kötelessége volt ezt megtenni, mivel az igazságügyi  miniszternek minden kérelmet kötelező felterjesztenie a köztársasági elnöknek.

A Publicus Intézet vezetője saját felmérésükre hivatkozva megjegyezte, hogy a Fidesz 2-3 százalékpontnyi szavazót veszített, ez pedig azt mutatja, hogy a kormány nem tudta leválasztani magáról a kegyelmi ügyet. Szikra Levente válaszul arra emlékeztetett, a Publicus a Fidesz-KDNP újabb kétharmados győzelmével végződő 2022-es országgyűlési választások előtt is azt mérte, hogy a kormány és a baloldal között szoros a verseny.

Szikra Levente emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök többször kiemelte, a kormány megvizsgálja a jelenlegi gyermekvédelmi törvényt és ahol változtatni kell módosítják. A vezető elemző arra hívta fel a figyelmet, hogy 

2021-ben sem szavazta meg az ellenzék a gyermekvédelmi törvényt és az Alaptörvény módosítását sem támogatták. Szerinte most ugyanaz a baloldal próbálja rátolni a Fideszre a gyermekvédelem ügyét, amelyik korábban nem csak nem tartotta fontosnak, de kifejezetten bagatellizálta ezt a kérdést és arról beszélt, nem létezik olyan probléma, ami elől a Fidesz meg akarja védeni a gyerekeket.

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

 

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. március 12. 20:21
Arrol nem is beszelve, hogy a pedofilt vedo ugyved ORBAN baratja. Igy a kormany felelossege elvitathatatlan. Demokraciaban ebbe minden kormany belebukott volna. De ez itt Orbanisztan!
Tommaso
2024. március 12. 20:17
Novak KALETAlin nem onallo szemelyiseg volt, hanem az ot kinevezo, vegig a hona ala nyulo Orban feltetlen hive. Arrol nem is beszelve, hogy a pedofilt Az ORBAN CSALAD BARATJS
Jose
2024. február 25. 05:28
Javaslat: Ne válaszoljon senki a szutyok csóka hozzászólásaira. A közelébe ne menjetek. Olyan mélyre süllyedt a kis köcsög, hogy nincs más megoldás, csak a kiközösítés.
Dunhill67
2024. február 24. 19:12
ez a pulai az,akinek olyan "tűpontosak" politikai meglátásai? :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!