Politikai elemző az ÁSZ-jelentésről: Az ellenzék trükközött a dollárokkal, most megkapta a számlát

2024. február 20. 19:58

A Századvég igazgatója szerint talán az ellenzéki pártok is rájönnek arra, hogy nem a guruló dollárokban érdemes bízniuk, hanem olyan politikát kellene folytatniuk, amely a magyarok többségének vonzó.

2024. február 20. 19:58

A bűn nem marad megtorlás nélkül – reagált tömören Kiszelly Zoltán arra a hírre, miszerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a jelentésében megállapította, hogy szivárványkoalíció pártjai tiltott támogatásban részesültek, amiért komoly büntetést fognak kapni. A Századvég Politikai elemzési igazgatója a Mandiner kérdésére emlékeztetett arra, hogy a törvények már 30 éve tiltják a pártoknak, hogy külföldi pénzeket fogadjanak el, s ha ezt mégis megteszik, az nem maradhat következmények nélkül.

Ezt is ajánljuk a témában

Miután ezek a pártok a 2022-es kampányban a guruló dollárokkal trükköztek, most szó szerint megkapták ennek a számláját – fogalmazott Kiszelly, aki hozzátette, az ÁSZ a döntésével példát akar statuálni, s ezzel elérni, hogy a jövőben ne arra törekedjenek a pártok, hogy kijátsszák a jogszabályokat, hanem arra, hogy 

a rendelkezéseket betartva, fair módon vegyenek részt a politikai küzdelemben.

Az érintett ellenzéki pártok vitatják – vetettük fel –, hogy az ÁSZ jogosan büntette meg őket, hivatkozva többek között arra, hogy ezek a külföldi pénzek nem hozzájuk, hanem Márki-Zay Péter mozgalmához érkeztek. Az igazgató erre azt mondta, ugyan próbálnak tagadni, de minden jel arra utal, hogy a javukra használták fel ezt a pénzt. Együttes kampányt folytattak, amelyet közös, központi stáb irányított, például közösen döntötték el a szövegeik betűméretét, plakátjaik színét, s azt, mire költik a guruló dollárokat.

Az Action for Democracy (A4D) nyilvánosságra került zoom-konferenciájából is az derült ki, hogy 

Soros György „mikróadományai” az ellenzékhez kerültek 

– jelentette ki Kiszelly, aki szerint az A4D persze nem adja fel, Brazíliában, Lengyelországban sikeresek voltak, s nem tettek le arról, hogy a június 9-i kettős választáson is segítik „mikróadományokkal” az ellenzéki pártokat.

Ezt is ajánljuk a témában

De az ÁSZ mostani döntésének lehetnek preventív hatásai – véli az igazgató –, ezért talán az ellenzéki pártok is rájönnek arra, hogy nem a guruló dollárokban érdemes bízniuk, hanem olyan politikát kellene folytatniuk, amely a magyarok többségének vonzó alternatívát nyújt. Sokkal sikeresebbek lennének, ha a háború helyett a békét, a genderideológia, az LMBTQ helyett a hagyományos családmodellt, a migránsok nyakló nélküli betelepítése helyett a szigorú bevándorlási szabályokat támogatnák.

Nyitóképünk archív: Facebook

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2024. február 21. 08:04
ördöngös pepecselés:" "... a megrendelő miért olyan hülye hogy a gyatra szolgáltatásukért újra és újra fizet..." a ráfizetésből élnek..., mint a klasszikus sarki fűszeres
I feel the earth move under my feet
2024. február 21. 06:47
Ügynökbaloldal..
ördöngös pepecselés
2024. február 21. 05:56
a megélhetési attól megélhetési hogy azt a megrendelést teljesíti amelyik a legjobban fizet azon lehet vitatkozni hogy a megrendelő miért olyan hülye hogy a gyatra szolgáltatásukért újra és újra fizet de azért lássuk be hogy egy szenilis vén hülyéért általában nem a legjobb kurvák tolonganak
lacika-985
2024. február 21. 04:59
A retek himrigyó génhibás parazita baloldal soha semmiből nem tanul . Tudja érzi hogy nem jó irányba megy de nem tud ellenállni pénz csábitásának és mindig nekiszalad a betonfalnak . De nem is lehet semmi mást elvárni tőlük .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!