Ötszázezret vettek le a magyar nő számlájáról a trükkös, előfizetéses csalók

2024. február 28. 09:20

Nem is merült fel benne a gyanú, hogy átverhetik.

2024. február 28. 09:20

A munkahelyén kapott egy üzenetet a telefonjára egy 40 éves győri nő a minap, miszerint az egyik népszerű online médiaszolgáltatónál lévő előfizetésének felfüggesztése előtt frissítse az elérhetőségét. Nem is gyanakodott, mivel rendelkezik ilyen előfizetéssel, ezért az üzenetben elküldött linken keresztül 

megadta bankkártyája adatait és a biztonsági ellenőrző kódot is.

 Ezután közel 500 ezer forintot emeltek le jogosulatlanul a számlájáról – írta a police.hu.

Az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság több megelőzési ajánlást is megfogalmazott:

  • Bankkártyaadataikat semmilyen körülmények között ne adják meg idegeneknek! A hátoldalon található CVC-kódot a hivatalos ügyintézés során sem kérhetik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat hajthatnak végre a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is.
  • Amennyiben pénzügyi vagy egyéb szolgáltatóval folytatnak online ügyintézést, javasoljuk, hogy azt az érintett hivatalos, megbízható forrásából telepített applikációján keresztül végezzék el!
  • Ismeretlen forrásból, SMS-ben vagy e-mailben küldött linkre soha ne kattintsanak

– írták.

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál – tájékoztatott a rendőrség hivatalos oldalán.

Nyitókép illusztráció. Fotó: police.hu

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:15
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­ö­g­ö­s­­­ ­l­á­­­n­­­y­o­­­k­­­ ­­­v­á­­r­­­n­­a­­­k­­ ­­­r­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
Dunhill67
2024. február 28. 15:09
megérdemli
Muki46
2024. február 28. 12:55
Nem értem, hogy lehet telefonos üzenetre bankkártya adatokat megadni, pláne a CVC kódot is, amit nem szokás elkérni.
szemlelo-2
2024. február 28. 09:52
A CVC kódot gyakran elkérik, pl. ha kauciót kell letenni. Ha pedig megkapják az adatokat, leemelhetnek a kártyáról. Pl. kölcsönző cégek. Persze tiltakozhatsz ellene, de ha külföldön történt, kevés az esélyed. 500 euróért nem találsz ügyvédet sem. De a másik nagy trükk, ha duplán fizettetnek. Azt mondják, hogy az első fizetés sikertelen volt, érintsél újra. Így jártam a győri Shell kútnál, bottal üthetem a pénz nyomát. A cég válaszolt, de nem csinált semmit. Nem is nagyon tudom, ilyenkor mit lehet tenni. Megtagadni a második fizetést?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!