Orbán Viktornak üzent a Kreml

2024. február 28. 14:26

Dmitrij Peszkov egyértelműen fogalmazott.

2024. február 28. 14:26

Oroszország nem jelent veszélyt azokra államokra, amelyekből nem éri fenyegetés, Orbán Viktor magyar miniszterelnök ezzel kapcsolatos félelmei alaptalanok – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

Messze nem mindenben értünk egyet Orbán úrral, Oroszország nem jelent semmilyen veszélyt 

– ellentétben azzal, amit most irigylésre méltó állandósággal ismételgetnek az Európai Unióban – egyetlen olyan államra sem, amely nem ellenséges Oroszországgal szemben, amely nem próbál meg ellen-Oroszországgá válni, tehát az ezzel kapcsolatos félelmek alaptalanok” – mondta Peszkov a magyar kormányfőnek azt a kijelentését kommentálva, miszerint Magyarország nem szeretne közös határt Oroszországgal.    

Peszkov hangsúlyozta, hogy Oroszország „a maga és gyermekei számára” igyekszik biztonságot nyújtani. 

Orbán Viktor a keddi V4-csúcsot követően közölte: Magyarország szempontjából még van egy különleges tényező, mégpedig az, hogy Magyarország nem akar újra közös határt Oroszországgal, mert a múltból ezzel rossz tapasztalatai vannak. „A magyar nemzetbiztonság egyik legfontosabb alapvetése az, hogy tőlünk keletre legyen egy olyan entitás, amely Oroszország és Magyarország között helyezkedik el. Ukrajnát tehát magyar nemzeti érdekek miatt is segítjük” – hangsúlyozta a kormányfő.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: A V4 él és fontos

Magyarország készen áll, hogy folytassa az együttműködést a visegrádi országokkal – jelentette ki a magyar miniszterelnök Prágában.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. február 29. 02:26
Nem lesz közös határunk. Amint megérkeznek Lisszabonba, közös országunk lesz. A Vizcayai öböltől a Japán tengerig.
Mindenhova
2024. február 28. 23:01
Ja csak épp feldughatjuk az üzenetét mikor nátó tagok vagyunk. Elég csak egy retardált, (pl. fő esélyesek erre a mi drága lengyel testvéreink) és máris nyakig ülünk a szarban.
B_kanya
2024. február 28. 21:06
"Novicsok-5 2024. február 28. 16:15 Jól van, Viktorka. Magyarország nem akar közös határt Oroszországgal. De ugye az ukránokkal közös határ előnyösebb számunkra?" Az van novicsökött--öt, hogy a fuckránoknak van vagy 150.000 túszuk, ezért ezt nem mondjuk ki. Még a szebb múltú Jobbik csinálta, hogy elmentek vonulgatni pld Szabadkára, aztán az ideges csetnikek érkezése előtt visszaiszkoltak a 93 ezer négyzetkilométerre, úgyhogy azok a helyi magyarokra maradtak. Úgy látom az MHs toróék ezt a vonalat folytatják.
B_kanya
2024. február 28. 21:00
"tölgy 2024. február 28. 16:49 Megértem OV-t, hiszen a szovjet bolsik asszisztáltak Magyarország megcsonkításához a II. világháború után!" A grúz sztálin adta a fuckránoknak Kárpátalját, ja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!