Orbán Balázs az államfői kegyelemről: Tiszteletben tartjuk a köztársasági elnök döntését

2024. február 06. 20:20

Novák Katalin és Kocsis Máté után a miniszterelnök politikai igazgatója is megszólalt az elnöki kegyelem ügyében.

2024. február 06. 20:20
null

Mi tiszteletben tartjuk a köztársasági elnök döntését” – válaszolta Orbán Balázs a HVG kérdésére, amikor arról faggatták, mit gondol róla, hogy K. Endre, a bicskei gyermekotthon egykori igazgató-helyettese államfői kegyelmet kapott. Az elítélt kényszerítés, a pedofília miatt elítélt igazgató megsegítése miatt került korábban rács mögé.

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint ez egy jogi mérlegelési kérdés, a kormány általában tiszteletben szokta tartani a köztársasági elnök döntését. 

Én furcsának tartom azt a politikai balhét, amit főleg azok csinálnak, akik egyébként az általunk beterjesztett – pedofilok ellen javasolt – törvénymódosítást leszavazták” 

fogalmazott.

Ezt is ajánljuk a témában

Arra a kérdésre, hogy támogatnák-e azokat a törvénymódosításokat, hogy legyen nyilvános az indoklás, és hogy pedofiloknak és azok segítőinek ne lehessen kegyelmet adni, azt felelte: „Ez egy több mint harmincéves alkotmányos eljárás, érdemes ezt felülvizsgálni, ha erre van módosítási szándék, érdemes róla beszélni.

Úgy fogalmazott, mindez attól függ, összefér-e a magyar alkotmányos berendezkedéssel, ám ebben nem teljesen biztos. „Ez alaposabb mérlegelést igényel” – szögezte le Orbán Balázs.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. március 01. 05:31
Fejétől bűzlik a hal…
erecfanti
2024. február 07. 11:43
Szégyentelen lett a fidesz is. Sajnos az utóbbi időben egyre jobban megy a fidesz balra. Biztos nem szavazok már rájuk.
alexandrosz-2
2024. február 07. 06:48
Az ukránfaszszopó kvótaribanc megint alaposan beleszart a ventilátorba. Kiderült, hogy pedofilok is kedvesek neki, nem csak az országunkat elrabló magyargyilkos geciket kedveli.
Ízisz
2024. február 07. 06:24
Z. Az a baloldal, nagyon mélyen hallgasson, amelyik nem szavazta meg a pedofilellenes törvényt 2021-ben, amelyik nem támogatta, hogy a legsúlyosabb büntetést kapják a pedofilbűnözők, amelyik ellenezte a kereshető pedofilnyilvántartást és amelyik érvénytelenné akarta tenni a gyermekvédelmi népszavazást. Ugyanez a baloldal az is, amelyik ma is beengedné az erőszakos genderpropagandát az iskolákba és az óvodákba, nyugati szövetségeseikkel együtt pedig megtámadták a gyermekvédelmi és pedofilokat szigorúan büntető törvényünket a brüsszeli fórumokon”, amikor Jámbor András párttársánál 70 ezer pedofil felvételt találtak, amikor Bauer Tamás, a HVG sorra mentegette a pedofil bűnelkövetőke, Józsefváros gyurcsányista polgármestere, Pikó András együtt fotózkodott és kampányolt a hírhedt B. Zsolt nevű pedofillal, vagy amikor Pulai András azt mondta, hogy »a pedofilokkal együtt lehet érezni«. Persze attól is eltekintettek, amikor a Jobbik politikusát kapták gyermekpornográf bűncselekményen” 💯👏💤
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!