Novák Katalin: Undorodom a pedofíliától

2024. február 06. 13:03

A köztársasági elnök elmondta véleményét a svéd NATO-csatakozás ratifikációjáról is.

2024. február 06. 13:03
NOV¡K Katalin
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Több aktuális kérdésre is kitért Novák Katalin köztársasági elnök az örmény államfő, Vahagn Khachaturyan magyarországi látogatása kapcsán tartott sajtótájékoztatón szerdán, a Sándor-palotában. 

Novák Katalin a svéd NATO-csatlakozás magyarországi megerősítésére vonatkozó kérdésre közölte, a mielőbbi ratifikáció mellett van. Mint fogalmazott, 

több érv szól Svédország NATO csatlakozása mellett, mint ellene. 

A szövetség szerinte erősebb lenne Svédország csatlakozásával. Novák jelezte, hogy hétfő este beszélt Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel, és megerősítette neki a magyarországi meghívást. 

A köztársasági elnök arra bátorította a magyar képviselőket, mondjanak igent Svédország mielőbbi NATO-csatlakozására.

Novák Katalin a napokban nagy vihart kavart kegyelmi döntéssel kapcsolatban az ATV kérdésére leszögezte: 

háromgyermekes anyaként és közéleti szereplőként is undorodom a pedofíliától. Az egyik leggusztustalanabb, legsúlyosabb bűncselekménynek tartom.
 

Az én elnökségem alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is” – szögezte le, felidézve, hogy az ehhez kapcsolódó büntetőjogi szigorításoknak az egyik élharcosa volt. 

Mint mondta, mindig igyekszik körültekintően eljárni ilyen ügyekben, ugyanakkor nem köteles nyilvánosan megindokolni kegyelmi döntéseit. Ennek megfelelően természetes az, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és adott esetben ezek megválaszolatlanok maradnak – tette hozzá. 

A köztársasági elnök ezzel együtt hangsúlyozta, hogy az elmúlt napokban egy olyan politikai kampánynak vagyunk tanúi, amelynek során 

rengeteg valótlan állítás látott napvilágot az üggyel kapcsolatban. 

Mint mondta, együtt érez a pedofília minden áldozatával, és amennyiben valakinek akár kormányoldalról, akár az ellenzék részéről valóban olyan szándéka van, hogy érdemben lépjenek fel még hatékonyabban a pedofíliával szemben, annak partnere lesz a jövőben is. 

 

Összesen 531 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bbalu56
2024. február 09. 12:04
Ez a novák meg a varga egy eszetlen nőszemélyek. Ha valaki történetesen az én asztalomra tenne egy hasonló irányu kegyelmi kérvényt úgy rúgnám ki hogy a lába nem érné a földet. Én nem beszélek 4 nyelven mint a novák még kívülről sem láttam a jogi egyetemet. De megvan a magamhoz való eszem . Nem úgy mint ennek a két agyatlan nő személynek.
Zjzj
2024. február 07. 23:43
“Undorodom a…” Ez csak egy magyarazkodas, ures szavak. Az aki tenyleg undorodik azoktol a patkanyoktol, kozelukbe sem megy, aka semmilyen pedofiliaval kapcsolatos kervenyre nem reagal. Feltetelezem az eset fokon le volt targyalva es megerositve es semmilyen “uj bizonyitek” nem kerult elo. A masik variacio esetleg az, hogy NK igazat mond, de nyomasra, kenyszerbol cselekedett…
Namond
2024. február 07. 07:33
5m007h 0p3ra70r 2024. február 06. 15:06 "A pedofília betegség. Olyan férfiakról van szó, akik adottságaikról ugyanúgy nem tehetnek, mint mondjuk a balkezesek." Kedves füstös gépkezelő, Meglehet, hogy a pedofília annyira veleszületett rendellenesség - betegség -, mint a homoszexualitás és éppen annyira lehet példakövető, tanult cselekvési forma. A pedofília és homoszexualitás nem csak a férfiak (lásd Putifárné) genetikus, mentális, pszichés sajátossága, akár csak a családon belüli férjet érintő verbális és fizikai erőszak. Ha sokba kerül a pedofilok börtön ellátása javasolom a saria szerinti büntetést, kézlevágás, férfiaknál nyilvános kiherélés, nyilvános megkövezés, aztán fusson amerre lát.. Minek tekinti a pedofil személy pedofil cselekedeteit takargató másik személyt? Az illetőnek kisebb vagy nagyobb a bűne?
alexandrosz-2
2024. február 07. 07:28
Én meg tőled undorodok ukránfaszszopó, davosi lotyó kvótaribanc, meg a pedifil nernyik geci cimboráidtól. Elképesztően aljas és nyomorult alak vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!