Önkormányzati választás: ebben a kerületben már megállapodtak a balliberális pártok a közös indulásról

2024. február 02. 11:52

Azt, hogy a Jobbik is támogatja-e a DK-s László Imrét, egyelőre nem lehet tudni.

2024. február 02. 11:52

A fővárosban elsőként a XI. kerületben állapodtak meg a balliberális pártok, hogy közös jelöltet indítanak az önkormányzati választáson – írja a Magyar Nemzet. A jelenlegi DK-s polgármester maradna a székében, ebben a pártján kívül támogatja a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP is. Ugyanakkor fontos eltérés a 2019-hez képest, hogy 

akkor a Jobbik is képviseltette magát, azonban a mostani együttműködésnek nem tagja a párt vagy legalábbis ezt nem jelentették be.

A lap emlékeztet, hogy öt évvel ezelőtt a baloldal vissza tudta szerezni a rendre „billegő kerületet”, habár a DK-s polgármester-jelölt a saját neve mellől elhagyta a Jobbik logóját, az új testületi többséget alkotó képviselők viszont feltüntették. Egyéni képviselői helyet nyert akkor a jobbikos Bába Szilvia is, aki újra indulni fog a választásokon.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2024. február 02. 20:40
doktor mengele,Újbuda gyilkosa
zakar zoltán béla
2024. február 02. 13:50
Mengele-Mandela-Mandula-...Adolph...Czinege...Boesme ...be b...ma...
dave
2024. február 02. 12:59
Mengele tér megvan még? és ez orvos bzmg!
zatoicsi
2024. február 02. 12:59
Ez a Hitlerzsidó, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!