Nemzetközi bűnözőt fogtak el a ferihegyi repülőtéren

2024. február 27. 10:51

Éveken keresztül kényszerített prostitúcióra nőket külföldön.

2024. február 27. 10:51
money laundering

A bíróság elrendelte egy nyíregyházi férfi letartóztatását, aki éveken keresztül kényszerített prostitúcióra két fiatal nőt. Emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsítják. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a police.hu-n azt írta, a férfit a KR NNI emberkereskedelemmel foglalkozó nyomozói fogták el február 19-én a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A férfi a fiatal nőket kiutaztatta Svájcba, Dániába, Finnországba és az Egyesült Államokba, hogy szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak az ő szoros felügyelete alatt.

A tájékoztatás szerint a szexuálisan kizsákmányolt nőket a férfi folyamatos munkavégzésre utasította, egyúttal követelte tőlük az így megkeresett pénzük hazaküldését. A keresetüket a nők nem tarthatták meg maguknak, bevételük nagyobb részét át kellett adniuk.

A sértettek a több év alatt több tízmillió forintot küldtek haza vagy adtak át a férfinak, aki a pénzt saját megélhetésére, luxus életkörülményeinek finanszírozására fordította.

Bejelentett munkahellyel és legális keresettel nem rendelkezett.

Többször előfordult, hogy a nőket megütötte, folyamatos lelki terrort alkalmazott, és azt is megtiltotta nekik, hogy orvosi ellátást vegyenek igénybe. Máskor ajándékokat vásárolt nekik, ezzel is fenntartva érzelmi függőségi helyzetüket – ismertette a rendőrség.

A férfi elfogásakor éppen Svájcból érkezett vissza. 

Ruházatából több mint három és fél millió forint értékű svájci frank, valamint 360 ezer forint értékű euró került elő, amelyet az egyik sértettől vett el. 

A KR NNI nyomozói egy budapesti és két vidéki házban hajtottak végre kutatásokat. Lefoglaltak mobiltelefont, nagy értékű órát, vagyonvisszaszerzés keretében pedig pénzt és egy luxusautót.

A 33 éves férfit több ember sérelmére, szexuális cselekmény végzésére a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve, erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsították meg. Letartóztatását az illetékes bíróság február 21-én elrendelte.

(MTI)

Nyitókép: Robert Schmiegelt / Geisler-Fotopress / dpa Picture-Alliance / AFP. Illusztráció.

 

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-74
2024. április 19. 21:19
🍓 ️ F­­o­r­­r­ó­ l­­á­­n­yok sz­­ex­­et ak­ar­n­­­ak, ba­­sz­d m­­eg ők­­et 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
backsplash
2024. február 27. 13:45
Gondolom nem a Von der Leyen-t...
auditorium
2024. február 27. 13:25
Előfordul, hogy külföldi biróságok magyar nyelvű tolmácsot keresnek tárgyalásokra. Aki már tolmácsolt ilyen esetben, az elszörnyüködve hallja v. tolmácsolja ezeket a szerencsétlen kizsákmányolt, beteg, lestrapált nők történetét. Egy ilyenre emlékszem, sántitva jár, remegett a keze, csontig lefogyott. Mesélte, munkát igért neki két magyar, akik arab bandákkal voltak összeköttetésbe. Először Görögországba vitték az utcai prostitucióra, magyar határ után elvették mobilját, útlevelét, megerőszakolták. Naponta legalább 1O férfit kellett kielégiteni nyári időszakban, majd jött HAmburg, Berlin, Torino, Róma. "Kliensei" vad bevándorlók, gusztustalan vadállaotok voltak, az összes pénzét elszedték, senkivel nem állhatott kontaktusban, alig kapott enni és valami pincében rejtegették. Egy egyházi szervezet mentette meg és védett helyre vitték. Hazamenni nem akar, mert fél ettől a bandától ő is és a családja is. A ném. biró Ferdinand von SCHIRACH: Strafe könyvben birósági eseteket ir le.
Obsitos Technikus
2024. február 27. 13:07
Azt hittem Králika bácsit :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!