Miközben most vizsgálná a pedofil igazgató kitüntetését Karácsony, annak idején ő is megszavazta

2024. február 14. 13:44

Tarlós István az Indexnek elmondta, ugyanolyan ismeretek birtokában szavazta meg az előterjesztést, mint Karácsony Gergely.

2024. február 14. 13:44

Karácsony Gergely szerdán azt a kérdést feszegette közösségi oldalán, hogy 

hogy kaphatott egy pedofil bűnöző kitüntetést a fideszes városvezetéstől? 

Budapest főpolgármestere úgy fogalmazott: „azonnali belső vizsgálatot rendeltem el annak kiderítésére, hogy a fideszes városvezetés idején ki, miért, és milyen információk birtokában döntött a 2013-ig fővárosi fenntartásban működtetett bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekményekért később elítélt vezetőjének fővárosi kitüntetéséről?” 

A 2015-ben adományozott Bárczy István díjat főpolgármesterré választásom után, 2019-ben a Fővárosi Közgyűlés javaslatomra visszavonta”

 – tette hozzá Karácsony.

Majd azzal folytatta, „az elmúlt napok sajtóhírei alapján megerősödött a gyanú, hogy a fideszes fővárosi vezetés annak ismeretében terjesztette fel kitüntetésre a 2018-ban elítélt pedofil bűnözőt, hogy már évekkel korábban információik lehettek a gyermekotthonban történt molesztálásokról és bántalmazásokról. 

Ki kell derülnie, megtettek-e mindent az előző városvezetés idején a gyermekek védelmében?” 

„Ha mulasztás történt, ha emiatt a gyermekotthon lakóinak további abúzusokat kellett elszenvedniük, akkor a felelősök megnevezése és számonkérése nem maradhat el” – zárta posztját a főpolgármester.

Karácsony Gergely vonatkozó bejegyzését alább olvashatja:

 

Az Index arról írt, hogy 2015. áprilisában, Bagdy Gábor javaslatára – Nagy Gábor Tamás előterjesztésében – Bárczy István díjat adományozott a főváros akkori vezetése V. Jánosnak. 

Ebben az időszakban Karácsony Gergely Zugló polgármestereként tagja volt a Fővárosi Közgyűlésnek. 

A most vizsgálni kívánt kitüntetésről zárt ülésen döntött a grémium, de a lap információi szerint az előterjesztést Karácsony Gergely is megszavazta, azaz pontosan tudnia kellett, hogy milyen információk álltak akkor rendelkezésre, és milyen információk nem.

Tarlós: Az előterjesztést ugyanolyan ismeretek birtokában szavazta meg, mint Karácsony Gergely

Az Index megkereste Tarlós István egykori főpolgármestert is, aki azt nyilatkozta, nem is érti az összefüggést, hiszen a kilátásba helyezett vizsgálat azt sugallja, „mintha K. Endre azért kapott volna kegyelmet, mert a főnöke a botrány kirobbanása előtt, azaz majdnem 10 évvel ezelőtt kapott egy oklevelet a fővárostól? Szeretném megérteni, hogy mi az összefüggés” – jelentette ki Tarlós.

Úgy véli, Karácsony Gergely ugyanazt csinálja, mint a patkányirtás ügyében. „Két kézzel megszavaz valamit, amikor pedig kellemetlenség adódik, akkor – önmagán kívül – mindenkire rátámad, aki hozzá hasonlóan szavazott, hogy

a végén hősként pozicionálhassa magát”

Tarlós István azt is hozzátette, az előterjesztést ugyanolyan ismeretek birtokában szavazta meg, mint Karácsony Gergely. Emlékei szerint tartózkodás és ellenszavazat nélkül fogadta el a testület a kitüntetési javaslatot. 

A vizsgálatot tehát a főpolgármester önmaga ellen is indíthatná”

 – idézte az Index.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. február 18. 18:28
RADNÓTI MIKLÓS BIZTOSAN NEM SZAVAZNA KARÁCSONYRA Gondolj mindig erre.... Nem tudhatom Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nékem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Eközben a bús a fenébe kiván téged elárvult pesti néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható.
zsolti123
2024. február 15. 00:48
Frissítés: Cikkünk megjelenése után Tarlós István az Indexnek azt mondta, hogy az egyik helyettese 2011-ben tett rendőrségi feljelentést V. János ellen. A rendőrség nyilvános vizsgálatában V. Jánost nem találta bűnösnek, ezért az ügyet lezárta. Azt is megjegyezte, hogy semmilyen információt nem tartottak vissza, 2013 után pedig nem is volt már hatáskörük arra, hogy bármit is tehessenek, mivel ekkortól megszűnt a főváros fenntartói jogállása. „Ha Karácsony Gergely erről nem hallott, akkor biztos ez idő alatt Kaliforniában volt vízisíelni” – tette hozzá.
ptrfarkas43
2024. február 14. 20:46
Magas buta férfi felemás diplomával.
makapaka2
2024. február 14. 17:14
Kamu Geli egy simlis szélhámos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!