Lázár János tájékoztatót tett közzé: így közlekedünk márciustól

2024. február 21. 12:38

Az új tarifarendszer közel 4 millió ember számára teszi olcsóbbá, egyszerűbbé és hozzáférhetőbbé a közösségi közlekedést.

2024. február 21. 12:38

A MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított a www.ujtarifa.hu címen az új bérlet- és kedvezményrendszerről, a 24 órás napijegyekről, a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásáról – közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Felidézték, hogy március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere, amely 3,5-4 millió ember számára teszi olcsóbbá, egyszerűbbé és hozzáférhetőbbé a közösségi közlekedést Magyarországon, havonként akár több tízezer forintos megtakarítást eredményezve a családoknak.

A tájékoztató oldal külön részt szentel 

az új tarifarendszer alapját képező vármegye- és országbérletek felhasználási körének bővülésének, 

az új, 24 órás napijegyeknek, az egyszerűbbé váló kedvezményeknek, a korábbinál több utast megillető díjmentes utazási lehetőségeknek, valamint a Budapest és agglomerációjának változó közösségi közlekedésnek – ismertették a közleményben.

Az oldal egyik leglátogatottabb menüpontja várhatóan a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) lesz, amelyet a szerkesztők folyamatosan frissítenek és bővítenek az utasok által feltett újabb kérdésekkel – írták a közleményben.

Igyekeznek minél gyorsabban válaszolni a felmerülő kérdésekre

Az építési és közlekedési miniszter is közzétett erről egy tájékoztatót az oldalán.

„A szerkesztők folyamatosan frissítik a tartalmait, ha van kérdés, ami sokakat érint, itt – kommentben – is fel lehet tenni” – írta Lázár János.

Ezt alább tekintheti meg:

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2024. február 21. 13:41
Jönnek a választások, ilyenkor a pártállam egyből elkezd a népért is dolgozni, csakhogy a hatalmát átmentse, és a háttérben továbbra is zavartalanul fosztogassa a közvagyont. Ez most különösen fontos, mivel a fideszes pedofilok/pedofilmosdatók ügye csúnyán rájuk égett. Na mindegy, legalább 4 évente csinálnak is valamit 1-2 hónapig a lopáson kívűl.
blackorion93
2024. február 21. 13:12
Balosként elismerésem, ezt nagyon jól megoldották! Átláthatóbb, olcsóbb, logikus. több ilyet!
chief Bromden
2024. február 21. 12:48
A közösség megint a kormánytól kapott támogatást. A rikkancs mellé egy gondnokot kellene kinevezni ebben az ügyben. Is.
Osztap_Bender
2024. február 21. 12:47
Mi lesz a szentendrei hévvel és végállomással? Már 50 éve ugyanazok a szerelvények, ugyanazon a pályán ugyanazon az állomásokon keresztül közlekednek! Ti pedig már 14 éve csak hazudoztok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!