Kiderült, mikor jön az egynapos autópálya-matrica, mutatjuk, kinek lehet jó választás

2024. február 04. 16:23

Számos olyan helyzet van, amelyekben igen hasznos lehet az egynapos matrica.

2024. február 04. 16:23

Kiderült: várhatóan 2024. március 25-én vezetik be az egynapos matricát hazánkban – írta meg az autopalyamatrica.hu. A D1 egynapos matrica 5 150 Ft-ba fog kerülni. 

Hogyan működik majd az egynapos matrica érvényessége?

„A többi autópálya-matrica típushoz hasonlóan a bevezetést követően az autopalyamatrica.hu oldalon is lehetőség lesz az egynapos e-matrica megvásárlására is” – teszi hozzá a lap. Mint írják: „a jelenlegi szabályozás logikája alapján az egynapos-matrica Magyarország összes fizetős útszakaszára érvényes.

Hozzáteszik azt is: „az egynapos matrica az eddigi matricatípusokkal ellentétben nem a lejárat napjának 24. órájában jár majd le, hanem pontosan 24 órára ad úthasználati jogosultságot, így nem kell aggódnia annak sem, aki az esti órákban vásárol autópálya-matricát, hiszen az éjfélkor nem fog lejárni.”

Kinek lesz hasznos az egynapos matrica?

Mint a lap fogalmaz: számos olyan helyzet van, amelyekben igen hasznos lehet az egynapos matrica. A lap néhányat össze is írt, amelyek az alábbiak:

  • „Ha tévedésből hajtottunk fel az autópályára, 60 percen belüli vásárlás esetén a bírság elkerülhető 
  • Ha csak átutazóban haladunk át Magyarországon  
  • Ha 10 napnál hosszabb utazást tervezünk ugyancsak kipótolható az egynapos matricával az út, vagy elegendő csupán két darab egynapos matrica. 
  • Ha valóban csak egy nap utazunk az autópályán és 24 óra elég a matrica használatra.”

 

Az autopalyamatrica.hu teljes cikkét a témában itt olvashatja.

Nyitóképünk illusztráció! Fotó: Michal Fludra/NurPhoto via Getty Images 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154-2
2024. február 05. 07:21
Ne sírjatok, örüljetek, hogy részt vehetteka nemzet üzleti zsenijének Lölőnek a sikereiben. Hírlik, hogy múlt évben 98 milliárd ft. al többe került az autópályák üzemeltetése , mint mikor az állam csinálta azt. Ilyen ez a koncesszióba adás, a múlt évben még az is részt vett a sikrben, akiknek nincs autója!
DrPepper
2024. február 05. 06:24
Maga a lehetőség jó, akik nyaralni mennek külföldre általában eddig is ugyanúgy egy-egy nap használatért fizettek hetes vagy havi matricát. Valamivel lehetne olcsóbb.
cserszömörce
2024. február 05. 00:26
Magyar ütőérre magyar vámpírt. :-))))
kokrowatz-0
2024. február 04. 21:43 Szerkesztve
1napos 5000 1hetes 6500. fair. bár mit várna az ember a pedofil nemzethy kormánytól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!