Kemény üzenetet küldött a háborús lázban égő Von der Leyennek a kárpátaljai képviselő

2024. február 07. 13:48

Politikai tőkét kovácsolnak egy olyan tragédiából, amelyben emberek százezrei haltak meg – fogalmazott a kárpátaljai EP-képviselő.

2024. február 07. 13:48
null

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén beszélt arról, hogy meggyőződése szerint Ukrajna győzni fog a háborúban és Európa minden lépésnél mellette fog állni. Az uniós vezető arról is beszélt, hogy az elmúlt két évben Brüsszel mindenben támogatta Ukrajnát, azonban most itt az idő, hogy megvizsgálják, merre kell menni a jövőben. 

Európa Ukrajna mellett fog állni a háború minden egyes napján és azután is”

– közölte von der Leyen, majd elmondta, az Európai Uniónak amellett, hogy 40 ezer ukrán katonát már kiképzett, és 28 milliárd euró értékű hadi felszerelést szállított Kijevnek, még tovább kell fokoznia Ukrajna katonai támogatását. Az uniós politikus szerint bár Európán belül a védelmi ipar 40 százalékkal növelte lőszergyártási kapacitását, de ez biztosan nem elég.

Az Európai Bizottság elnökének Bocskor Andrea, a Fidesz európai parlamenti képviselője reagált, aki úgy szólt: „közel két éve tart az ukrajnai háború, és azóta az EP ugyanazokat az üres frázisokat ismételgeti, hogy támogatjuk Ukrajnát, amíg kell, majd a képviselők kimennek a teremből és élik a nyugodt életüket. 

Önök a háború lázában égnek, politikai tőkét kovácsolnak egy olyan tragédiából, amelyben emberek százezrei haltak meg”

– szögezte le a beregszászi születésű politikus, majd megjegyezte, milliók vesztették el az otthonukat és élik át a háború szörnyűségeit. Bocskor Andrea szerint fegyverszünetet és béketárgyalásokat kell sürgetni, mivel szerinte a mielőbbi tartós béke az egyetlen megoldás. 

A fideszes EP-képviselő kiemelte: Magyarország a kezdetektől kiáll Ukrajna területi integritásáért és szuverenitásáért, elítéli az orosz agressziót, és történelme legnagyobb humanitárius segítségét nyújtja az ukrajnai embereknek. 

Kárpátaljai magyarként én ezt az oldalát látom a háborúnak, hogy nap mint nap katonákat toboroznak és temetnek el, köztük kárpátaljai magyarokat is” 

– tette hozzá a képviselő.

(MTI)

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

 

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
juhus-61-62
2024. március 01. 14:58
Visszatérve UVDL-re: Tett ez a (patkós ördög-szerű) némber az eu-ban valami JÓT valakivel? Uis jómagam nem emlékszem ilyesmire. Hacsak az ep képviselők fizetésének "karbantartása". hmmm. Hja és hát mindig a fejétől bűzlik (nemcsak az ördög, hanem) az usa csicska/hala is. Akárcsak a mi kis (bocsánat, de bizu helyett: másként szexualizálódott) pressmanu/sunk. A kivételek erősítik egymást: európa, nemzet, normális szexualitás elárulói uralkodnak/pill. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérés, hogy ÖNMAGUKON kezdjék...
juhus-61-62
2024. március 01. 14:45
Teljesen korrekt, jogos hsz a kárpátaljai származású FIDESZes képviselőtől. Már csak az lenne a kérdés, hogy miért csak most. UVDL nyilván cseszik válaszolni, hiszen újfent a patkólábait kell ápoltatni éppen....
kunfia1
2024. február 08. 10:17
kunfia1csapláros 2024. február 08. 10:16 Belinkelnéd, hogy az említett pedofil elvtársad milyen büntetést kapott?
bumbi
2024. február 08. 10:02
Érdekes a "békepárti" Fideszt egyszer sem hallottam kikelni az iráni, észak-koreai fegyverszállítások miatt. Azok úgy látszik a békét hivatottak elősegíteni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!