Jenő a régi

2024. február 23. 08:20

És ő ennek a nemzetnek akar az államfője lenni… Azért ehhez ábrázat kell. Sőt pofa.

2024. február 23. 08:20
null
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„A magyarok nem eléggé európai mentalitásán mereng a Párbeszéd államfőjelöltje, Kaltenbach Jenő. »Eltűnődve ennek a népnek a mentalitásán, amely olyannyira eltér a környező szláv, germán világtól, óhatatlanul el lehet jutni odáig, hogy utolsó volt a népvándorlásban, és máig sem érkezett meg igazán Európába« – írja a közösségi oldalán.

Ezt is ajánljuk a témában

És ő ennek a nemzetnek akar az államfője lenni…

Azért ehhez ábrázat kell. Sőt pofa.

A liberális ideológiához kapcsolódó személyiségzavar egyik legmarkánsabb tünete, hogy a beteg – esetünkben Jenő – iránytűnek gondolja magát. Fölkent ápoltunk kiváló példa erre. (Engem valamiért A tanú Bástya elvtársára emlékeztet a hajdani ombudsman: »Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység.«)

Megjegyzem, rég nem hallottunk a néprajzkutatóvá nemesedett Kaltenbach Jenőről. (Nem mintha hiányzott volna.) Legutóbb a mérhetetlen Párbeszéd frakcióvezetőjeként üldögélt a Fővárosi Közgyűlésben, majd túlpörgött Facebook-huszárként kóstolgatta a nemzeti oldalt. Egy ízben azon kesergett, mennyire rossz a közérzet és a közhangulat az országban. Szerinte azért, mert az ország elitje folyamatosan vagy hazudik, vagy az emberek »szétszálazásával« múlatja az idejét. Ennél is nagyobb baj – írta –, hogy a Fidesz-hatalom túlságosan konszolidált, folyamatosan nyeri a választásokat, annak ellenére, hogy a tényleges teljesítménye igen szerény. Hogy miért baj, ha egy hatalom konszolidált, az nem derült ki. Ahogyan az sem, mihez képest szerény a kormányzat teljesítménye. A választóknak és a hitelminősítőknek speciel tetszik.”

Nyitókép: MTI, Beliczay László

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2024. február 23. 22:04
Mi, magyarok integráns részei és alakítói vagyunk az európai kultúrának. A sajátos magyar kultúránk az európai kultúra részhalmaza. Magyarország és a magyarok Európa és az európai kultúra részei. Aki, úgy érzi, hogy messze van még Európa az, próbálja meg elsajátítani az európai kultúra értékeit. Akkor, talán nem fogja magától oly távolinak érezni Európát és a magyarokat. A nemzeti kultúrák jelentik Európa kulturális a sokszínűségét.
tapir32
2024. február 23. 21:59
Hülyébb nem volt? Pedig nagy a készletük hülyékből.
Finale
2024. február 23. 19:02
Ez egy seggfej! A legahtarozottabban elhatarolodunk ettol a senkihazitol es ez a foldbuta alak se a svabokat se a magyarokat NE!! kepviselje!
Héja
2024. február 23. 18:15
Ritkán közönségeskedek,de Sópataki Jenő egy arrogáns fasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!