Írásban is benyújtotta a lemondását Novák Katalin

2024. február 12. 12:34

A hivatalos eljáráshoz szükség volt erre a beadványra.

2024. február 12. 12:34

Mint ismert, Novák Katalin szombaton váratlanul megszakította dohai útját, hazaérkezett és a kegyelmi döntés miatt lemondott a köztársasági elnöki tisztségről. Ahhoz, hogy hivatalos legyen a döntés, írásban is be kellett nyújtania az Országgyűlésnek. Ez február 11-i dátummal megtörtént, így a beadvány már a Parlament honlapján is olvasható.

Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy köztársasági elnöki megbízatásomról lemondok a köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CX. törvény 2. §-a alapján”

– írta Novák Katalin a nyilatkozatában.

Ezt is ajánljuk a témában

Ahhoz, hogy Novák Katalin lemondása érvényes legyen, szükség van még az Országgyűlés elfogadó nyilatkozatára is, amely tizenöt napon belül kérheti a köztársasági elnököt elhatározásának újból megfontolására. Ha a köztársasági elnök írásbeli nyilatkozatával továbbra is fenntartja az elhatározását, az Országgyűlésnek tudomásul kell vennie lemondás tényét.

Az Országgyűlésnek ezt követően új elnököt kell választania, a folyamatról itt írtunk bővebben!

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Mátrai Dávid/Mandiner

Kapcsolódó cikkek

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 06:31
🍓 ️ F­o­­­r­­r­­ó­ l­á­­­n­­yok sz­­ex­­­et ak­­ar­­n­­­ak, ba­­sz­­d m­eg ők­­­et itt 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
2024. február 12. 18:48 Szerkesztve
"Magyarországon a köztársasági elnök lemondott egy vitatott kegyelmi döntés miatt. A »szabad« Szlovéniában Nataša Pirc Musar köztársasági elnök három embercsempésznek adott kegyelmet, amit követően, a tiltakozások ellenére, nyugodtan folytatja a kegyelemadást”
drkaca
2024. február 12. 18:18
Ezt nagyon elkapkodta mindenki. Ha valakinek le kellene mondania, az feltehetően egy főpap volna. De ebben sem lehetünk biztosak. KI tudja. Novák Katalin és Varga Judit lemondása elkapkodott. Annak esetleges elfogadása a gyengeség, erőtlenség jele. Egy BÉKEMENET azt gondolom már éppen aktuális volna, amit érdemes lenne kettőjükért is megszervezni, ezzel is demonstrálva, a kiállást, az erőt.
nyugalom
2024. február 12. 17:18
Vajon miert nem meséli el a biró, hogy a pedofilt alig nehany honapra büntette? Hogy is volt? Novak nem pedofilt mentett fel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik