Ilyen nincs: budapesti magánóvodában rázta meg az áram a kisgyereket

2024. február 08. 10:12

A kislány nyolc napon túli sérüléseket okozó áramütés szenvedett.

2024. február 08. 10:12

Szerdán az előkészítő üléssel megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak az óvodavezetőnek a büntetőpere, akinek a budapesti magánóvodájában áramütés ért egy 15 hónapos kislányt – írja a 24.hu.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolt nő nem ismerte be a bűnösségét, és mivel nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság a bizonyítási indítványok előterjesztését követően tárgyalásra utalta az ügyet.

A vádirat szerint az óvodának a hagyományos falak helyett üvegfalai voltak, így a helyiségekben a hűtő-fűtő berendezéseket – a gyári kialakítással szemben nem a falon vagy az álmennyezeten, hanem – a fal előtt, a földön kellett elhelyezni, emiatt azok villamos csatlakozása nyitott, hozzáférhető volt.

Az óvodavezető kapott ugyan észrevételeket a szakemberektől, hogy a készülékeket burkolni szükséges, ezeket azonban figyelmen kívül hagyta.

A kivitelező árajánlatot is adott a szükséges faburkolásra, de a nő ezt nem fogadta el, és a biztonságos használatot szolgáló burkolást mástól sem rendelte meg.

Annak ellenére, hogy az óvodai dolgozók dobozokkal, párnákkal és székekkel igyekeztek megakadályozni, hogy a gyerekek a nyitott villamos csatlakozású hűtő-fűtő gépek mögé kerülhessenek, ők – az óvónők figyelemfelhívása ellenére – időnként mégis bebújtak a készülékek mögé, vagy bedobálták oda oda a játékaikat.

Végül 2017 májusában egy kislány bebújt az egyik hűtő-fűtő készülék mögé, ott hozzáért a burkolatlan csatlakozóhoz, aminek következtében nyolc napon túli sérüléseket okozó áramütés szenvedett.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért a nőre beismerés esetére, de ő tagadta a bűnösségét, és nem fogadta el az ügyészség ajánlatát. A következő tárgyalás május elején lesz.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. február 09. 00:59
Rázósan indul szegény gyerekkora...
Dunhill67
2024. február 08. 17:58
15 hónapos kislány hogyan járhat ÓVODÁBA...az még bölcsis életkor....."Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért a nőre beismerés esetére, de ő tagadta a bűnösségét, és nem fogadta el az ügyészség ajánlatát"....akkor letöltendőt kapjon,ennyi
edico
2024. február 08. 17:36
Aki felszerelte, azt sem tudta mit és hol dolgozik. 95%-ban vétkes kontár.
nempolitizalok-0
2024. február 08. 12:08
Jó nagy idióta lehet az a nő. Nyilván nem akart rá költeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!