Így alázta meg az RTL Fekete Pákót, amiért komoly bírságot kapott

2024. február 01. 19:15

De a „Sztárbox” miatt is mélyen a zsebébe kell nyúlnia a csatornának.

2024. február 01. 19:15

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hárommillió forintos bírságot szabott ki az RTL-re, amiért a „Reggeli” október 25-i adásában a műsorvezetők azzal alázták meg Fekete Pákót, hogy 

a kamerák előtt „levizsgáztatták” állampolgári alapismeretekből.   

Közlésük szerint Fekete Pákó alappal számíthatott könnyed, barátságos hangvételű beszélgetésre, ehelyett a műsorvezetők olyan helyzetet teremtettek, amelyet nem tudott megfelelően kezelni. Ezzel a szituációval a műsorvezetők visszaéltek, vendégük hiányosságaira fókuszáltak, és gúnyolódtak rajta. A médiatanács határozatában kiemeli: a médiaszolgáltató megvalósítja az emberi méltóság megsértését, amikor úgy mutat be egy szereplőt, hogy 

figyelmen kívül hagyja, illetve megsérti a társadalmi együttélés alapvető normáit 

– ebben az esetben a társadalmi integráció előmozdítását, a közösségi szolidaritást, az egymás iránti tiszteletet – közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.

Tízmillió a Sztárboxért

További tízmillió forintos büntetést szabtak ki a csatornára, amiért az nem megfelelő korhatári kategóriába soroltan és nem megfelelő időpontban sugározta a „Sztárbox” november 5-i epizódját. A műsorszámot ugyanis az erőszakos jelenetek miatt 16 éven aluliaknak nem ajánlott jelöléssel kellett volna ellátni, és ennek megfelelően csak 21 óra után lett volna közzétehető. 

Eltört hüvelykujj, bokaszalag-szakadás, bordarepedés 

– a „Sztárbox” durvaságát jelzi, hogy már a felkészülés során is súlyos sérüléseket szereztek a ringbe szálló hírességek – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2024. február 02. 09:43
Évek óta nem láttam ezt az embert. Lehet be kellene kapcsolni a tévét.
blanconegro
2024. február 02. 09:41
Az is hülye, aki ezt a szart nézi.
Uztu
2024. február 02. 07:58
Pákó egy igaz magyar Megkellvédeni
Cserna János
2024. február 02. 00:46
Nem hiszem, hogy Pákót eléggé meg lehet alázni. Egyszerűen nem lehet elegendő mértékben alázni. Volt, hogy ő akarta alázni Havast, aki nem hagyta magát. Ganxta Z. meg egyszerűen brilliáns módon kezelte ezt hihetetlen tökfejű Fekete Pákót Hajdú Péter műsorában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!