Hoppá: már Karácsony Gergely lehetséges utódjáról beszélnek a baloldalon

2024. február 06. 09:38

Úgy tűnik, az MSZP környékén is egyre többen farolnának ki Karácsony mögül, még alternatív jelölt is szóba jött.

2024. február 06. 09:38
null

MSZP-hez közeli források nyilatkoztak a Magyar Nemzetnek, úgy fogalmaztak:

Az elmúlt hónapban szinte a teljes kampány a közlekedésszervezési kérdésekre redukálódott, ami a jelenlegi egyetlen színpadon lévő kihívó személye és szakmai múltja miatt nagyon előnytelen számunkra”

– fogalmazott a forrás, Vitézy Dávidra utalva. 

A forrás szerint a baloldali kampányfinanszírozási botrány, a Lánchídbotrány és egyebek mellett nem segíti helyzetüket a „ki nem kényszerített hibák és ügyek”, utalva ezalatt például a járatritkításra, vagy Walter Katalin „pulykázós” esetére.

A lap kíváncsi volt arra, hogy a botrányok vezethetnek-e ahhoz, hogy az ellenzéki pártok még a választás előtt lecserélik Karácsonyt egy másik jelöltre. Egy MSZP-s forrás nyomatékosította: „politikailag már lehetetlen lecserélni”. Karácsony visszalépése egyetlen módon történhet meg. „Ha elkezd fogyni a levegő, azt legelőször az érintett veszi észre...” – vázolta fel az egyik ellenzéki forrás, kiemelve, hogy ennek bekövetkeztét nem lehet teljesen kizárni.

„Az azonban biztos, hogy a baloldali pártok fel szeretnének készülni mindenre. Az ellenzéki vezetők közötti óvatos latolgatás során felvetődött, hogy az EP-listán való szereplés, a kampányügyek, a konfliktusok okozhatnak-e egy ilyen helyzetet” – fogalmazott az MSZP-s forrás, hozzátéve, hogy ezt jelenleg senki nem zárja ki, és emiatt is van egy elbizonytalanodás.

Arra a kérdésre, hogy ha Karácsony önként döntene a kampány feladásáról, mint ahogy az 2021-ben is történt, akkor kit ajánlana az MSZP helyette, a következő választ kapta a lap:

A válasz egyértelműen Tüttő Kata volt. 

Ugyanakkor hozzátette a forrás, hogy „se erőből, sem máshogy nem próbálnánk meg egy ilyen helyzetet előállítani”.  

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. február 08. 21:06
Ingadozik Gyurcsány koncepciója: "Budapest lesz az a kigyógödör, ahonnan, mint bázisból kiindulva az egész országot megmérgezzük" Nos pontosan ennek az elökészületeit látjuk a fövárosban Harácsony karmesterkedése alatt. Soha ne szavazz ezekre a csótányokra.
Palatin
2024. február 08. 21:03
KEDVENC KÖLTÖM, RADNÓTI MIKLÓS BIZTOSAN NEM SZAVAZNA KARÁCSONYRA Nem tudhatom Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nékem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Eközben a bús a fenébe kiván téged elárvult pesti néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható.
Palatin
2024. február 08. 21:02
A nyálasan vigyori Karácsony nevének betüiböl azt lehet kirakni, hogy "NYÁKOS ARC". Érdekes, úgy spontán beugrott, ahogy ránéztem a fickóra. Teljes nevének (Karácsony Gergely) betüit átrendezve, pedig azt lehet megtudni, hogy Gergöt hogyan szokta a neje az ágyba csalogatni. Igy: "KORCS, GYERE LÁGYAN"
Lajoss
2024. február 07. 21:59
Álom,álom,édes álom…😉
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!