„Hagyjanak fel a hergeléssel” – kőkeményen visszavágott a Klebelsberg Központ a Népszavának

2024. február 05. 18:12

A lap egy meg nem nevezett iskolaigazgatóra hivatkozva tényként közölte, hogy a pedagógusok béremeléséről nem kaptak az érintettek kellő tájékoztatást.

2024. február 05. 18:12
null

„»Talán nem kell kuporgatni« – Máris bérfeszültségeket okoz a pedagógusok fizetésemelése” címmel jelentetett meg cikket hétfő reggel a Népszava, amelyben egy meg nem nevezett iskolaigazgatóra hivatkozva tényként közlik, hogy a pedagógusok béremeléséről nem kaptak az érintettek kellő tájékoztatást.

A Klebelsberg Központ közleményben reagált a cikkre, amelyet változtatás nélkül közlünk:

„A Népszava a >„Talán nem kell kuporgatni” – Máris bérfeszültségeket okoz a pedagógusok fizetésemelése< című cikkében egy meg nem nevezett iskolaigazgatóra hivatkozva tényként közli, hogy a pedagógusok béremeléséről nem kaptak az érintettek kellő tájékoztatást.

A cikk szokásos módon nélkülözi a konkrétumokat. Ezzel szemben minden Tankerületi Központ arról nyilatkozott, hogy a fenntartásukban lévő iskolák vezetőit részletesen tájékoztatták a jogszabályi változásokról, valamint a béremeléssel kapcsolatos minden egyéb tudnivalóról, különös tekintettel azokra a szempontokra, amelyek meghatározták, hogy ki – mekkora összegű bért fog kapni. Ezért feltételezzük a fenntartók nyilatkozatai alapján, hogy ez a hír nem valós. Amennyiben bárkinek problémája, kérdése lenne a saját illetményével kapcsolatban, kérjük, forduljon az iskolaigazgatóhoz, vagy keresse meg az iskoláját fenntartó Tankerületi Központot.

Mivel nem lehet tagadni a pedagógusok béremelését, ezért az ellenzéki médiatartalom-szolgáltatók most álhírekhez, rosszindulatú sejtetésekhez folyamodnak. Határozottan visszautasítjuk ezt a hangulatkeltést, és megkérjük az érintett sajtómunkatársakat, hogy a hergelésükkel hagyjanak fel, hogy a pedagógusok zavartalanul végezhessék el feladataikat.”

(MTI/Mandiner)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
numero1-2
2024. február 06. 07:07
DE! igen is a tanarok is megérdemlik a tisztességes bért az átlag bért amit magyarorszagon lehet kerrsni az legyen a minimum(persze ledolgozott orák alapjan arányosan) illesék meg azok a plusz javak amit az átlag megkap .ez a minimum. Teljes biztonságot és bizalmat az oktatas terén. Amelyik tanulo nem jar iskolaba annak a csaladnak a anyagi támogatast meg kell vonni. Magyarán kösség oktatáshoz a csaladi támogatást. Határozott fellépés minden diakkal szemben aki a tanárt fenyegeti vagy bantalmazza stb gyorsitott eljáras . Stb. Oktatás pedig van egy irány elv. Ez mindig is volt .de a tanar mindig tudott ugy oktatni ahogy jonak látta. Megvoltak a kiskapuk. Nekem ne panaszkodjanak az oktatasi iranyelvre . Nekünk is voltak elöirt tankönyvünk megvettük stb aztán ki se nyitott öketvegesz evben es még is tanultunk. Szoval nem kell a PDSZ maszlag meg a hergeles tanar ugy oktat ahogy akar max nem legális🤣ugy is ö vizsgáztat🥰🥰🥰
numero1-2
2024. február 06. 06:53
Soha nem szabad elfelejteni hogy ezt az országot a MUNKÁS OSZTALY épitette fel . Ezek az emberek egymast támogatva egymast segitve vegezték a dolgukat es nem volt hogy báemelyik munka a másiknál többet ért. A elvégzet munka volt megbecsülve!szörnyü azt hallani amikor valaki azt mondja hogy te csak egy közértes vagy vagy te csak egy paraszt vagy. En meg orvos ,tanar ügyved stb...de élö példa ami nyugaton zajlik ha egyszer a munkás osztály megelégeli a dolgokat lásdca parasztokat akkor ti ott fent nem esztek vagy satorban alszol mert nem lesz aki házat épitsen neked vagy a saját szemetedbe fullafsz bele mert a alulmúvelt munkas ember nem szállitja el a szemetedet lehetsz te akármilyen diplomás értelmiségi.
numero1-2
2024. február 06. 06:35
Fojt. Köv. És ha a PDSZ. Vagy az ellenzéki sajti tovább hergel olyan utálatott es gyülöletet fog kiváltani a tanárok iránt higy örüljenek ha lesz munkájuk. És fenyegetözhetnek ök is meg az orvosok is mert inkabb vállalok 3 dik muszakott de magan iskolaba fogom járatni a gyerekemet és magan orvoshoz megyek . Vagy hogy ha meghallom hogy tanarnal kell dolgozni akkor emelt dijjas számlat töltök ki vagy orvos nal is ott meg 3x árat kérek mert ugy is van pénze🤣🤣🤣
numero1-2
2024. február 06. 06:13
Fojt.köv.. Amikor ö elkezd gyogyitani addigra én már fél rokkant vagyok a munkátol. Joggal várhatom el higy gyogyitson mert az ö tannittatásáért is én fizettem az ö diak kedvezményeit is en fizettem (en 10e vettem a bkv bérletet ö kb 2e )az ö egéségugyi ellátásat is en fizettem (én=munkás osztály akik adoznak) diák hitel kedvezmenyt is stb szoval ki és hogy van megbecsülve arról tudnék meselni. És amikor bemegyek a boltba melos ruhába ugy távolodnak el az ilyen emberek mintha leprás lennék. Lassan már orvoshoz se megyek mert ha nem vagyok értelmiségi osztálybol valo akkor lekezelnek 5p utan "kibasznak " a rrndelöböl. Stb . Ha bemegyek szülöiértekezletre lekezelöek mivel nem vagyok értelmiségi. Akkor ki nincs megbecsülve?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!