Gyúrósok segítettek a mentőknek lecipelni a 170 kilós beteget a negyedik emeletről

2024. február 08. 10:38

Kreatív megoldást talált a mentős.

2024. február 08. 10:38
null

Egy 60 év körüli, Pest vármegyei férfihez riasztották a mentőket hét elején, mert nehezen kapott levegőt – kezdi Facebook-bejegyzését az OMSZ. Mint írják: a mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szintű ellátásban részesítették a csaknem 170 kilós beteget, akit ezután kórházba szerettek volna szállítani.

A biztonságos betegmozgatáshoz ugyan az életmentők nem voltak elegen, egyikőjük kreatív megoldást talált a probléma gyors megoldására. Emlékezett, hogy egy konditeremmel szemben parkoltak a mentővel, ahova leszaladt és elmondta, hogy két markos legény segítségére lenne gyorsan szükség. 

A jószándékú kondisok azonnal egy emberként hagyták félbe az edzést és csapatostól siettek a mentők segítségére. 

A művelet olyan jól sikerült, hogy végül nem csak a hordágyon rögzített beteget hozták le óvatosan a negyedik emeletről, de még a táskákat és a műszereket sem engedték a mentőknek levinni. A beteget végül stabil állapotban szállították kórházba. A mentősök hálájukat fejezték ki a segítőkész önkénteseknek.

Nyitókép: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!