Ferencz Orsolya a Mandinernek: A Klubrádió nőgyülölő cikke miatt Arató Andrásnak vissza kellene vonulnia a közéletből

2024. február 12. 21:22

A stílus maga az ember, egészen elképesztő az írás, amelyből sugárzik a szerző nőgyűlölete – reagált a Mandiner megkeresésre Ferencz Orsolya. A miniszteri biztos szerint Arató Andrásnak vissza kellene vonulnia a közélettől, miután útszéli stílusban írt Novák Katalinról és Varga Juditról.

2024. február 12. 21:22

Elképesztőnek és vállalhatatlannak tartja Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos Arató András, a Klubrádió vezetőjének véleménycikkét, amelyben Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter lemondásáról értekezik a szerző. 

A cikk eredeti – a megjelenést követően nemsokkal megváltoztatott – címe az volt: Kurvák cseréje. Ferencz Orsolya szerint

Arató András véleménycikkéből árad a nőgyűlölet.

Pártszimpátiától függetlenül elfogadhatatlan Arató stílusa, ráadásul a két politikus lemondásához vezető kegyelmi-ügy nincs összefüggésben azzal, hogy Novák Katalin és Varga Judit nők, és nem férfiak. A miniszteri biztos szerint 

a Klubrádió vezetőjének inkább példát kellene vennie Novák Katalin és Varga Judit döntéséről, és bejelentenie: Hibáztam, elnézést kérek, visszavonulok a közélettől.

Ferencz Orsolya azt is megdöbbentőnek nevezte, hogy a baloldali női politikusok túlnyomó többsége nem is kommentálta a cikket, még csak bocsánatkérésre sem szólították fel a szerzőt, miközben máskor a nők jogaiért szavak szintjén kiálló aktivistáknak, politikusoknak vallják magukat.

Ezt is ajánljuk a témában

A miniszteri biztos emlékeztetett, ez a botrány is jól mutatja a baloldal már régóta ismert mentalitását. Felidézte, a közelmúltban ilyen ügy volt Gyöngyösi Márton Jobbik elnök újabb antiszemita megjegyzése, de Gyurcsány Ferenc bocsánatkérésére lassan tizennyolc éve hiába várnak a magyar emberek, a volt kormányfő a mai napig nem kért elnézést azért, amiért 2006-ban hazudtak a választóknak és lovasrohamot vezényeltek a békés, ünneplő tömegre.

Ez az alpári, dehumanizáló, mocskos beszéd a kommunisták és a nácik bevett eszköze volt 

– emelte ki Ferenczi Orsolya. Hozzátette: a baloldali politikusok sosem vállalták a felelősséget semmiért, mégis Novák Katalint és Varga Juditot becsmérlik, akik hibát követtek el, ám ezt elismerték, kiállva a nyilvánosság elé elnézést kértek és vállalva a felelősséget bejelentették lemondásukat. Ezt kellene tennie ezután a cikk után a Klubrádió vezetőjének is.

Nem csak a baloldali politikusok hallgatnak a Novák Katalint és Varga Juditról szóló, minősíthetetlen stílusú cikkről. A magukat jogvédőknek nevező civil szervezetek sem határolódtak el a Klubrádió cikkétől és Arató Andrást sem szólították fel arra, hogy távozzon a közéletből.

Az Amnesty International Hungary korábban pont a női munkavállalóival szemben tanúsított magatartása miatt keveredett nemzetközi botrányba.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 434 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2024. február 14. 13:56
Békalepcse Nem fog a kormány kiállni Novák Katalin mellett. Katalin önjáró lett. Politikailag tapasztalatlan. Négy alkalommal keresztebe tett a kormánynak, Fidesznek. 1. Elutazott Zelenszkijhez. Utána váltotta le a magyar igazgatót, betiltotta a magyar Himnuszt, stb. 2. Kulebának azt mondta, hogy az ukrán győzelemben hiszünk. Orbán Viktor előtte megmondta, hogy nem győzhetnek az ukránok. 3. Amikor a törökök aláírták a svéd NATO csatlakozást, azt mondta, hogy "Most mi jövünk." Annak ellenére mondta ezt, hogy a svédek nem kértek bocsánatot és semmiféle gesztust nem tettek nekünk. Miért avatkozott bele Novák? 4. Miután megmondta a svéd miniszterelnök, hogy nem jön tárgyalni Budapestre a NATO csatlakozásról, felhívta telefonon, és arra "bátorított" hogy csak jöjjön bátran és győzze meg a Fideszt, hogy jó lelkiismerettel szavazhatnak a ratifikálásról. Gondolod, hogy ennyi politikai baki után megbocsátják neki a legutóbbit, az ötödiket?
Lajoss
2024. február 13. 15:33
Orsika,még te is ismered ezt az ősrégi példát a kuplerájról… dehát,mint pártharcosnak, neked is okádni kell a szart…részvétem…
ProletarFC
2024. február 13. 11:13 Szerkesztve
Ott van példának a Kónya-Pető vita, A tömegeket linerális vonalon és lassan és évről-évre "érzékenyítették" (durvították) a jelenlegi állapotokhoz, a rendszerváltás kezdeti pontjától és hogyan van az, hogy a szocializmus ennyire jó volt etekintetben is, hogy nem volt divat az internetes és iskolai zaklatás, a durva beszéd, mocsklódás, fenyegetés, bodyshame és a közbeszéd ilyenszintű eldurvulása, Elolvastad reggel a népszabadságot, a nemzetközi híreket, ott max meg volt említve, hogy az imperialisták hogyan gyakorolnak nyomást pl. Szíriára. vagy egy Chrudinák riport volt ott Jasszer Arafattal a PFSZ vezetőjével. A teljes társadalmi megelégedetség és béke áradt a Népszabadságból, arendszer megvalósította mindazt amiről József Attila, vagy Marx csak álmodhatott.
ProletarFC
2024. február 13. 10:59 Szerkesztve
Kisszívem kb annyi idős vagy mint én jó vmivel fiatalabb, a Kádár-korszakban főként a 70-es évektől a 60-as évek vége felé nem volt már jellemző az, hogy közbeszéd bármiféle durvaságot tartalmazott, egy közrádióban ilyesmi elhangzott volna, páros lábbal repültek volna másnap az elvtársak. Nem volt divat a káromkodás, a másik ember szociáldarwinista jellegű lenézése mocskolása, vagy a nők lenézése ponthogy emancipáció volt de lásd Bayer Zsóti rendszeres proli felröfögése a dinszóólból se lett volna jellemző, hiszen nyilván neki a Lipótmezőn találtak volna egy megfelelő helyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!