Nem véletlen, hogy nem érte el az Amnesty International ingerküszöbét Novák Katalin és Varga Judit lekurvázása

2024. február 12. 20:00

Érdemben nem reagáltak a nők jogaiért kiálló, ám a kormányt rendszeresen bíráló civil szervezetek arra, hogy a Klubrádió vezetője gyakorlatilag lekurvázta Novák Katalint és Varga Juditot. Az Amnesty International Hungary már korábban is bebizonyította, ők sem hisznek a férfiak és a nők közti egyenjogúságban.

2024. február 12. 20:00

Az emberi jogokért és a nők és férfiak egyenjogúságáért rendszeresen kiálló, de általában csak a kormányt bíráló civil szervezetek nem bírálték érdemben a Klubrádió vezetőjének, Arató Andrásnak a véleménycikkét, amelyben a szerző gyakorlatilag lekurvázta Novák Katalin leköszönő köztársasági elnököt és Varga Judit korábbi igazságügyi minisztert.


Az Origo megkereste a női jogokért hangzatosan kiálló civil szervezeteket. A NANE női jogvédő szervezetet nem érdekli a nők gyalázása. A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület sem reagált arra, hogy Arató András: Kurvák cseréje alpári címmel jelentetett meg publicisztikát Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján. A címet később átírták. A portál megkereste a Magyar Helsinki Bizottságot és az Amnesty International Hungaryt is. Egyedül az utóbbi szervezet válaszolt szűkszavúan, szerintük „megengedhetetlennek tartjuk ezt a hangnemet – írja vagy mondja akárki, akármilyen helyzetben.”

A magát jogvédőnek nevező szervezet meglehetősen szűkszavú reakciója nem meglepő, mivel az elmúlt hónapokban több botrányban is érintetté váltak:

  • Víg Mór, a szervezet magyarországi igazgatója több szálon is érintett lehet a Karácsony Gergely és stábja körüli botrányokban, például a Lánchíd-ügyben.
  • Az Amnesty International Hungary budapesti irodájának korábbi munkatársai pedig a nemzetközi nyilvánossághoz fordultak pontosan azért, mert zaklatás és diszkrimináció áldozataivá váltak a jogvédő szervezetnél.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Amnesty International Hungary nőgyűlölete nemzetközi botrányhoz vezetett

A világ egyik legnagyobb nemzetközi jogvédő szervezetének budapesti képviseleténél tapasztalt rendszerszintű munkahelyi bántalmazás és a szervezeten belüli diszkrimináció miatt a nemzetközi nyilvánossághoz fordultak tavaly év elején az Amnesty International Hungary korábbi munkatársai, mivel a belső fórumokon hiába fordultak segítségért. Az ügyben a szervezet öt korábbi női munkavállalója volt érintett. Volt, akit azért küldtek el, mert várandós volt, vagyis a gyermekvállalás a karrierjébe került a szervezetnél. Egy másik áldozatnak a belépése után kézhez kapott szerződésében kötelezettséget kellett volna vállalnia arra, hogy a szervezetet tájékoztatja, ha gyermeket kíván vállalni. Olyan korábbi munkavállaló is nyilatkozott, akinek azért csökkentették a fizetését és helyezték át részmunkaidős munkakörben, mert szoptatta kisgyermekét, és egyébként sem tudott éjszakai munkát vállalni anyaként. A nyilatkozó megfélemlítve érezte magát későbbi munkahelyein is. Az áldozatok egybehangzóan arról számoltak be, hogy kirekesztő, becsmérlő, több esetben szexuális megjegyzéseket kaptak az Amnesty Hungary vezetéséből, és a velük való bánásmód egyértelmű megtestesítője volt a munkahelyi bántalmazásnak és a diszkriminációnak.

Nyitókép: Gergely Barki

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2024. február 13. 10:56
Ohjaj, politikus válalja, higy csúnyán eszélbetnek róla Pláne ha igaz
alexandrosz-2
2024. február 13. 06:05
Semmi nőgyülöletről nincs szó. Néven nevezte őket. A cím telitalálat.
Same
2024. február 13. 01:25
https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/12/10/gurulo-dollarok-havi-900-ezret-fizetett-a-fovaros-a-new-yorkban-elo-koranyi-davidnak Te vagy az agymosott! Isten barma!!
Isten jobb keze
2024. február 13. 00:49
Bolond agy mosott fideszesek! Tessék már vissza nézni a szaros szájú bayer zsótyika megnyilvánulásait egyes emberekról.. “ lecserélik a kurvákat” ez nagyon lájtos megnyilvánulás bayerhez képest! 💩💩
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!