Fegyvereket és robbanóanyagot foglaltak le egy székesfehérvári férfinál, brutális mennyiségben

2024. február 06. 06:15

Egy kisebb hadseregnek elég lett volna.

2024. február 06. 06:15
null

A police.hu arról ír, hogy egy székesfehérvári férfitól lefoglalt fegyverekkel, lőszerekkel és robbanóanyagokkal egy kisebb hadsereget is fel lehetett volna vértezni. Hozzáteszik: a rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársai segítségével egy soponyai tanyán fogták el a férfit, aki engedély nélkül tartott fegyvereket, robbanóanyagokat és lőszereket.

Mint kiderült, a vármegyei nyomozók 2024. január 31-én három helyszínen, Soponyán, Szőlősgyörökön és Székesfehérváron tartottak kutatást. A rendőrök 

a 49 éves férfinál összesen 69 lőfegyvert találtak

 (pisztolyokat, puskákat, géppisztolyokat, gépkarabélyokat), ezen kívül 28 lőfegyverfődarabot (pisztolycsövek, tokok, szánok, hangtompítók), 

39 gránátot és több kilogramm robbanóanyagot

 (TNT, paxit, termit, lőpor), és 7391 lőszert foglaltak le.

A vármegyei nyomozók K. Miklóst lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkezett, az ügyben a további eljárást a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonása mellett folytatja – tudósít a portál.

Nyitókép: police.hu

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2024. február 06. 10:55
vki feldobta
patópál
2024. február 06. 09:32
A képeket elnézve ez a fickó illegális fegyverkereskedést vitt, talán javításokat/átalakításokat is végzett.
Türelem
2024. február 06. 09:02
Már a szenvedélyének sem élhet az ember.........nyithatott volna egy kis magán múzeumot.
Zsolakomarom
2024. február 06. 08:55
ezek a kepen igazi muzeumba valo szemet ezzel nem fogjatok kiverni a romanokat, ha tamadnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!