Először beszélt fia elvesztése óta személyes gyászáról Bagdy Emőke (VIDEÓ)

2024. február 04. 20:56

A feldolgozás folyamata a fia gyászszertartásával kezdődött el.

2024. február 04. 20:56

A neves klinikai szakpszichológus a TV2 Tények Plusz című műsorában szerepelt és beszélt arról az embert próbáló feladatról, amin szülőként fia elvesztése után keresztül ment – írta meg a Magyar Nemzet.

Ez hihetetlen csapás. Elvenni azt, aki a húsom, vérem, sejtemből van, magzatom, testemből test. Ez semmihez sem fogható fájdalom. Erről még beszélni is... belerezdül minden testrészem

 – így beszélt a fia elvesztéséről Bagdy Emőke.

Pár hónappal ezelőtt az egész országot megrázta Bagdy Emőke fia meggyilkolásának híre. A pszichológus most úgy döntött, hogy megoszt néhány részletet a személyes gyászáról. Az elmúlt időszakban Bagdy Emőke visszavonult és elzárkózott, hogy feldolgozhassa a tragédiát. A professzor ebben a folyamatban segítségül hívta a lányát, Császár-Nagy Noémit. Ők az élet tiszteletét tartják a legfontosabbnak, ezért a munka a néhai Császár Zsolt gyászszertartásával kezdődött el – derült ki a TV2 riportjából.

Azt hiszem, rajtam és Noémin is túltevő segítő ember volt a maga teológiai szolgálatában

 – emlékezett vissza fiára a klinikai szakpszichológus. Hozzátette, hogy a gyászfeldolgozás nála és lányánál is másképpen zajlik.

Előbb-utóbb szeretetvesztésbe kerülünk, tragédia ér minket, de rejtélyes csatornákon keresztül visszakapjuk azt, amit mi másoknak adtunk, a szeretetet

 – mondta Bagdy Emőke.

A beszélgetésről készült videót itt tekintheti meg:
 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kokrowatz-0
2024. február 04. 21:31
gyerekeket szexuálisan kizsákmányoló bűnözőket engednek szabadon, vége a jogállamnak! térjetek észhez, vagy legalább határolódjatok el, különben ti is felelősök vagytok ezért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!