Ellopták a budai rakpartról Török Ádám szobrát

2024. február 16. 19:31

Török Ádám fia, Dániel felháborítónak és megdöbbentőnek tartja az esetet.

2024. február 16. 19:31
null

Alig több mint egy hónapja avatták fel a tavaly tavasszal elhunyt Török Ádám szobrát a budai rakparton, amely a Budavári Művelődési Házzal szemben állt – péntekre virradóra eltűnt, csak a talapzata maradt a helyén, olvasható a Blikk hasábjain.

„Borzasztóan szíven ütött, amikor értesítettek a rongálásról. Azt reméltük, hogy mivel kis méretű szoborról van szó, nem lesz fémtolvajok áldozata, és hogy az Ádám iránt érzett általános tisztelet is visszatartja majd őket. Sajnos csalódnunk kellett” – nyilatkozta Dorottya, a muzsikus özvegye.

Török Ádám fia, Dániel felháborítónak és megdöbbentőnek tartja az esetet, bár nem lepte meg. 

Azt megígérhetem, hogy a család mindent elkövet azért, hogy Török Ádám, mint mindig, minél hamarabb visszatérjen a városba” 

– mondta a lapnak.

A Budavári Kulturális Nonprofit Kft. vezetője is szeretné, ha a híres Bemrockparttal szemben felavatott szobor visszakerülne a helyére. A különleges szobor alkotója, Ámmer Gergő szomorúan konstatálta, hogy megrongálták a művét.

Arra járva mindig azt láttam, hogy az emberek kedvelik és hosszasan vizsgálják Török Ádám szobrát. Nem gondoltam, hogy valaki elviszi. Bízom az emberek jóindulatában, ezért is bátorkodtam ilyen kompozíciót tervezni. 

Továbbra sem arra az egy emberre gondolok, aki elvitte, hanem mindazokra, akiknek ez a szobor adott valamit. Remélem, az új tulajdonos is ráébred majd arra, hogy Ádám szobra nem csak neki üzen” 

– mondta el a szobrász.

Nyitókép: Soós Lajos

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2024. február 18. 14:53
Nem volt lebetonozva!
Ehetős Odó
2024. február 16. 20:36
Nagy szobrot kell csinálni, azt nem olyan könnyű megbugázni, mint egy kicsit.
Bell & Sebastian
2024. február 16. 19:47
A közegészségre veszélyes söpredék a nagyvárosokban tenyészik. Mi ebben a meglepő?
nyugalom
2024. február 16. 19:38
Miert nem latni sehol rendőröket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!