Elemző: Az elmúlt napok bizonytalanságának vége, Orbán Viktor újra egységesítette a jobboldali tábort

2024. február 17. 17:57

Mráz Ágoston Sámuel szerint a miniszterelnök beszédének fő üzenete, hogy nincs fontosabb a nemzet egységénél.

2024. február 17. 17:57
ORBÁN Viktor

Orbán Viktor világos és a mögöttünk lévő időszak történéseit egységesítő évértékelő beszédében lezárta az elmúlt napok bizonytalanságát, eltemette a 23-as nehéz nehéz évet, és kijelölte a célokat” – véli Mráz Ágoston Sámuel.

Ezt is ajánljuk a témában

A Nézőpont Intézet vezetője szerint a miniszterelnöknek, aki először szólalt meg Novák Katalin és Varga Judit lemondása óta, beszédével sikerült lezárnia a „kegyelmi ügyet” a jobboldali tábor számára is, és megnyugtatni az elbizonytalanodókat. Orbán Viktor ugyanis világos üzenetet küldött:

fő a nemzet egységének helyreállítása, 

aminek érdekében – Novák Katalin és Varga Judit helytállásának méltatása mellett – helyes döntés volt a két politikus tette.

A miniszterelnök, mondja Mráz Ágoston Sámuel, azt is hangsúlyozta, hogy nincs semmi baj, ebből az erkölcsi vitából a nemzeti tábor megerősödve jött ki, megmutatván az országnak, hogy a jobboldalon – ellentétben az ellenzékkel – igenis van következménye a dolgoknak.

Orbán Viktornak ráadásul sikerült az elmúlt napok mindezzel kapcsolatos deffenzíváját offenzívává átfordítani a gyermekvédelmi törvény szigorításáról beszélve, mondván, majd kiderül, hogy a baloldal, amely a korábbi változatot sem támogatta, az újra hogyan fog reagálni. Ezzel a gyermekvédelem mint identitáskérdés ügyét is megerősítette, az ezzel kapcsolatos vitákat szintén lezárta” – magyarázza az elemző.

Ezt is ajánljuk a témában

A beszéd többi részével kapcsolatban Mráz Ágoston Sámuel úgy véli, egyáltalán nem meglepő, hogy a közelgő európai parlamenti választások, így az unió sorsa, is hangsúlyos szerepet kapott benne.

Európa sorsával és benne Magyarország helyével, szerepével, feladatával kapcsolatban a miniszterelnök szintúgy világosan fogalmazott. Azt mondta, hogy Brüsszel magára hagyta Európát, 

ezért alternatívára van szükség, egy új jobboldalra, de természetesen az unión belül, amit soha nem volt terv elhagyni. 

Mindennek a realitását pedig alá is tudta támasztani azzal, hogy az unión belül, a migráció miatt egyre inkább protesthangulat uralkodik Brüsszel ellen, az európai választópolgárok elégedetlenek. Ehhez a gondolathoz pedig nagyon jól passzolt a Make Europe great again! szlogen.

 

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök évértékelõ beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én. (Koszticsák Szilárd/MTI)
 

 

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. február 18. 16:53
Most esik szét a hazugságokkal összemanipulált bandája. Vége van, ő is tudja.
istvanpeter
2024. február 18. 13:06
"Azt mondta, hogy Brüsszel magára hagyta Európát, ....." Sajnos nem, az uniós tisztségviselők és az EP képviselők többsége elárulta Európa népét sőt, a muszlim tömeggyilkosokkal ki is akarják irtatni az itteni fehér népeket.
KBA98
2024. február 18. 11:51
Így van!
paracelsus-2
2024. február 18. 10:53
Van ez így: erőlködött a csőcselék, aztán megint összeszarta magát. Hiába fogtak össze buzik, kurvák, hímringyók, drogos elmebetegek és bolsi patkányok, ennyire futotta csak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!