Deutsch Tamást javasolja a Fidesz-KDNP az EP-listavezetőjének

2024. február 22. 14:08

„A 18 év alattiak sérelmére elkövetett bűncselekmények ne évüljenek el” – szögezte le Kocsis Máté.

2024. február 22. 14:08

A szokásoknak megfelelően a parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartott február 21-22-én Balatonalmádiban a Fidesz-KDNP. Szerda este a miniszterelnök felszólalásával kezdődött a tanácskozás, melyet csütörtökön miniszterek, EP-képviselők és államtitkárok meghallgatása követett.

Ezt is ajánljuk a témában

A parlament tavaszi ülésszakát megelőző rendezvényen tartott beszédében Orbán Viktor elsősorban a közelgő választásokról beszélt. A kormányfő kiemelte, hogy Brüsszelben változásra van szükség. „Életbe lépett a migrációs paktum, büntetést fognak kiróni Magyarországra, mert nem fogadunk be migránsokat. A háború nem ér véget, Európára egyre nagyobb teher nehezedik, mert Amerikában az elnökválasztás körüli viták miatt csökkenni fog Ukrajna anyagi támogatása. Az ukránok támogatásának óriási politikai ára van. A gazdák lázadnak egész Európában, és lassan senki nem hisz az ukránok győzelmében” – foglalta össze.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy az itthoni baloldal nem azt teszi, ami a dolga lenne, nem Magyarországot képviseli Brüsszelben, hanem Brüsszelt Magyarországon. Végül beszélt a kegyelmi ügyről is, megköszönte Varga Judit és Novák Katalin eddigi munkáját. „A lemondásuk helyes volt, és megerősít bennünket” – fogalmazott, majd hozzátette: az is mindenki számára világossá vált, hogy gyermekvédelmi kérdésekben a nemzeti oldalon nincs kegyelem. 

Felszólalását azzal zárta, hogy az európai parlamenti választást meg tudják és meg is fogják nyerni.

A kihelyezett frakcióülés kiemelt napirendi pontjai között szerepelt az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, az új gyermekvédelmi törvénycsomag, illetve a svéd NATO-csatlakozás kérdése is.

Dr. Sulyok Tamás az új államfőjelölt

Kocsis Máté az esemény után tartott sajtótájékoztatón elmondta: 

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok. 

A KDNP is egyhangúlag támogatja Sulyok Tamást – szögezte le Smicskó István, aki a svédek NATO-csatlakozásáról azt mondta: üdvözlik Ulf Kristersson svéd kormányfő látogatását. „A korábbi katonai kapcsolatok jó alapot nyújtanak a további előrelépésre” – jegyezte meg.

Kocsis Máté eárulta: február 26-án dönt majd az Országgyűlés a korábbi államfő lemondásáról. A jelölési folyamat attól is függ, hogy az ellenzéki pártok állítanak-e jelöltet, és annak fényében lehet majd a választás időpontja.

Kocsis azt is ismertette, hogy Deutsch Tamást javasolja a Fidesz-KDNP az EP-listavezetőjének.

Varju László elítélése kapcsán pedig úgy fogalmazott: „a mai nappal haladéktalanul távozzon a közéletből!”. Hozzátette: az elmúlt időszakban is volt egy hasonló ítélet Fekete-Győr András esetében, így őt is felszólította, hogy távozzon a magyar közéletből.

Gyermekvédelmi törvények

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy régóta dolgoznak a gyermekvédelmi törvény második részének kidolgozásán. „A korábbi gyermekvédelmi törvényt ugyanis nem támogatta a baloldal” – ismertette a frakcióvezető. Elmondta: húsz törvény módosítására tesznek majd javaslatot, de miután nincs még minden kérdésben döntés, most csak a biztos részleteket ismertette. Egy biztos: 

tovább szigorodnak a pedofil-bűncselekményre vonatkozó tételek.

A 18 év alattiak sérelmére elkövetett bűncselekmények ne évüljenek el” – szögezte le ennek kapcsán. „Ne legyen lehetőség a szabadlábra helyezésre a büntetési tétel lejárt előtt. Soha többé ne kapjanak erkölcsi bizonyítványt, akik ilyen bűncselekményt követnek el” – fogalmazott. Emellett nem lenne lehetőség ezeknek a bűnelkövetőknek a szabadlábra helyezésére sem, és nem kaphatnának erkölcsi bizonyítványt azok, akik gyerekek sérelmére szexuális bűncselekményt követnek el.

Kapcsolódó:

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dryanwolf
2024. február 22. 23:56
Deutsch Tamást javasolja... "Mi az hogy! Nagyon is!")
Akitlosz
2024. február 22. 23:53
"Felszólalását azzal zárta, hogy az európai parlamenti választást meg tudják és meg is fogják nyerni." Csak nem Brüsszelben.
Akitlosz
2024. február 22. 23:52
„A 18 év alattiak sérelmére elkövetett bűncselekmények ne évüljenek el” De igen! Csak számolják a 18. életév betöltésétől az elévülési időt! Nevetséges és komolytalan, aláássa a jogrendet, hogy egy 70 éves feljelent egy 90 évest, mert ő 60 évvel ezelőtt állítólag molesztálta. Szóval ez egy nagyon rossz ötlet.
ekeke1
2024. február 22. 19:59
Menhetten "Magyar Péter véleménye erről: " Így vagyunk megáldva ezzel a görénnyel is. Mint májer arankával, az egykori feleséggel aki az ÉS-ben kötött ki. Elkezdték szeretni. Mert hátha... hadházi,ángyán, pálinkást, debreczeni,chikán,herényi,bod péter ákos,jeszenszky géza megvannak ? Idézzem hogy pálfordulásuk előtt hogyan jelentek meg ezek a ballibák médiumaiban? U.I.Valahol olvastam hogy ma már Wass Albertet idéz... Szeressétek.. Muhaha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!